طاق بیونیک| The Bionic Arch

پاویون امارات متحده عربی در اکسپو ۲۰۲۰ دبی توسط سانتیاگو کالاتراوا طراحی شده است. موضوع اصلی این اکسپو اتصال ذهن‌ها - ایجاد آینده است و این بنا موفق شده گواهی پلاتین لید را دریافت کند.
ARCHKITE.IR
archkite logo

شناسنامه

مشخصات کلی ساختمان

نام: پاویون امارات متحده عربی در اکسپو میلان ۲۰۲۰ | UAE Pavilion Milan Expo 2020

معمار: سانتیاگو کالاتراوا، Santiago Calatrava

مکان: دبی، امارات متحده عربی، UAE

کارفرما: شورای ملی رسانه امارات متحده عربی

سبک: معماری بیونیک و های-تک

«برگه غرفه امارات در سایت رسمی اکسپو 2020»

پاویون امارات متحده عربی در اکسپو ۲۰۲۰ دبی توسط معمار خوش‌فکر معاصر سانتیاگو کالاتراوا طراحی شده است. موضوع اصلی این اکسپو اتصال ذهن‌ها – ایجاد آینده است و در این رویداد امارات نسبت گذشته، حال و آینده خودارزیابی و مقایسه خواهد شد. طرح این بنا از شاهین که نماد کشور امارات می‌باشد الهام گرفته شده است. شاهین نمادی از نحوه اتصال امارات به ذهن جهان است و اینکه چگونه می‌توان به‌عنوان یک جامعه جهانی از طریق مشارکت و همکاری به افق‌های جدید دست‌یافت.

چرایی تصمیم به ساخت و سایت قرارگیری

یک مسابقه طراحی ۷ ماهه جهت انتخاب طرح و معمار پاویون امارات توسط شورای ملی رسانه امارات متحده عربی و مدیریت شرکت انرژی‌های تجدیدپذیر ابوظبی برگزار شد؛ ۹ شرکت معروف جهان ۱۱ مفهوم را ارائه داده و در پی این طرح شاهکار کالاتراوا برگزیده می‌شود. به سبب برگزاری این اکسپو در کشور امارات و شهر دبی این پاویون از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده است. در راستای پذیرفته شدن کالاتراوا در این رویداد، او این‌طور بیان می‌کند: ((من بسیار مفتخر هستم که شرکت ما فرصت طراحی غرفه ملی اکسپو دبی را برعهده دارد. این یک پروژه ملی وجهانی مهم است.))

 اکسپو دبی به علت همه‌گیر شدن ویروس کرونا با یک سال تأخیر و از اکتبر ۲۰۲۱ شروع شده به مدت شش ماه مدت برگزاری آن است و انتظار می‌رود ۲۵ میلیون بازدیدکننده داشته باشد. پاویون امارت در نزدیک مرکز نمایشگاه در کنار Adrin Smith و Gordon Gill در مرکز شهر Al wasl plaza قرار گرفته است. به گفته ریم ابراهیم آل هاشمی پاویون امارات یک بنای مهم در سایت است که گذشته و بلندپروازی‌های سال‌های آینده را بیان می‌کند.

معرفی کلی

فرم کلی ساختمان شبیه به یک شاهین با بال‌های باز شده می‌باشد؛ طبق گفته وزیر امور خارجه امارات این پاویون نشان‌دهنده داستانی است که امارات می‌خواهد برای مردم نقل کند، شاهین ارتباط بین قبایل را نشان داده و هویت ملی متمایز به امارات داده است این پرنده از جانب شیخ زاید مؤسس کشور امارت تبدیل به نماد این کشور شده است. این ساختمان مانند اکثر طراحی‌های کالاتراوا دارای حرکت و پویایی است، به فرم ارگانیک است و طبق اصول معماری بیونیک و های – تک بوده و هم‌زمان نوآوری و تکنولوژی را به نمایش می‌گذارد، رابطه بین فضاهای معماری و سیستم‌های ساختاری و ترکیب آن‌ها را نیز نمایش می‌دهد.

پاویون امارات متحده عربی در اکسپو 2020 دبی
پاویون امارات متحده عربی در اکسپو 2015 میلان

ساختار پاویون

پاویون امارات در زمینی به مساحت ۵۰۰ هکتار واقع شده است و ساختمان بنا ۱۵ هزار مترمربع مساحت دارد که در ۴ طبقه به بخش‌های نمایشگاه، سالن اجتماعات، رستوران و کافه و بخش VIP تقسیم‌بندی می‌شود. نقطه شاخص این پاویون ۲۸ بال آن می‌باشد که از فیبر کربن تشکیل شده، در اطراف یک نقطه چرخیده و با زاویه ۱۱۰ تا ۱۲۵ درجه باز و بسته شده، از پنل‌های خورشیدی روی سقف محافظت می‌کند، کل سقف می‌تواند در ۳ دقیقه باز و بسته شود. ۴۶ محرک هیدرولیکی به کمک پیستون چرخش بال‌ها را فعال کرده، روغن هیدرولیک از طریق محرک‌ها رانده می‌شود و به بازشدن بال‌ها تا حد ماکزیمم خود کمک می‌کند. هنگام بسته‌شدن بال‌ها، بنا از طوفان، باران و شن محافظت شده و هنگام بازشدن از نور خورشید استفاده می‌کند.

طراحی داخلی

این پاویون به رنگ سفید درخشان است که دیگر تبدیل به نمادی از طراحی‌های کالاتراوا شده تا سطوح یکپارچه، بدون جزئیات اضافه و تمیز را بیان کند، حضور نورهای سفید نیز تاکید روی مسئله را بیشتر کرده است. سقف بنا نیز از یک روکش فلزی براق تشکیل شده است. در مرکز غرفه حرفه‌ای به شکل کره وجود دارد که یک سالن نمایش ۲۰۰ نفره است و در اطراف آن فضای تجمع چند سطحی قرار گرفته است. یک نورگیر یکپارچه دایره‌ای به ارتفاع ۲۷.۸ متر در مرکز تعبیه شده که نور طبیعی روز را به داخل می‌کشاند، با ساختار مشبکی احاطه شده که در صورت آتش‌سوزی بازشده و لوگو اکسپو ۲۰۲۰ نیز در آن‌جا نصب شده است.

پایداری و انرژی

پاویون امارت متحده عربی در اکسپو ۲۰۲۰ موفق به دریافت گواهی پلاتین لید شده است و هم‌چنین مطابق با مقررات و مشخصات سبز دبی DGBR می‌باشد. کیفیت هوای داخل ساختمان بهینه شده و سعی شده در ساخت ساختمان از مصالح و مواد منطقه‌ای استفاده شود. در محوطه‌سازی از گونه‌های گیاهان بومی استفاده شده است؛ ۸۰ درخت و ۵۶۰۰ گیاه که ۲۳۵۰ گونه از آن‌‌ها برای کشور امارات اهمیت فرهنگی دارد. کالاتراوا در طراحی به شیوه‌های پایدار متعهد بوده و مسائل انرژی با تمام طراحی آمیخته شده است، مانند استفاده از پنل‌های خورشیدی و بهره‌گیری خورشیدی که در فرم بنا ذخیره شده است.

گشت‌وگذار آنلاین در پاویون امارات متحده در اکسپو 2020دبی

راهنمایی: با استفاده از این قسمت امکان این را خواهید داشت تا در مجموعه به گشت و گذار بپردازید. توجه داشته باشید اگر از ایران درحال مشاهده این صفحه هستید و تصویر یا تصاویر به‌صورت سیاه به شما نشان داده می‌شود، متاسفانه نیاز به استفاده از سرویس‌های تغییر آی‌پی دارید.

نمای داخلی پاویون امارات

نمای خارجی پاویون امارات

نکته نهایی

طرح نهایی این پاویون روحیه‌ی جسورانه، پیشرو و قدرت ارتباطی امارات را به تصویر کشیده و در بزرگ‌ترین و جهانی‌ترین نمایشگاه معماری تاریخ انعکاس می‌دهد. این بنا یکی از بزرگ‌ترین نمادهای اکسپو ۲۰۲۰ می‌باشد و پیوستگی دنیای مدرن را بیان کرده و نشان می‌دهد مشکلات جهانی نیاز به ایجاد راه‌حل‌های پایدار برای مشکلات دارد. امارات تمایل داشته نشان دهد مردم امارات چه فداکاری‌هایی داشته و ارزش‌های ملت خود و تاب‌آوری و آینده بی‌حد خود را نشان می‌دهد. پاویون امارات همه‌جانبه بوده علاوه بر بردن مخاطب به گذشته، به او فرصت کشف حال و آینده را نیز می‌دهد.

پاویون امارات متحده عربی در اکسپو 2020 دبی

آلبوم عکس پاویون امارات متحده عربی در اکسپو دبی 2020

این مطلب را برای دوست خود ارسال کنید:

فهرست مطالب این صفحه

 مطلب پیشنهادی: