شناسنامه
نام: برج شانگهای | Shanghai Tower
معمار: Gensler
کارفرما: شهرداری چین
مکان: شانگهای، چین
زمان ساخت: ۲۰۰۸-۲۰۱۵
تعداد طبقات: ۱۲۷ طبقه
ارتفاع: ۶۳۲ متر
کاربری: اداری – هتل
هزینه ساخت: ۲.۴ میلیارد دلار
برج شانگهای دومین ساختمان بلند جهان و بلندترین برج چین با ارتفاع ۶۳۲ و تعداد طبقات ۱۲۷ میباشد که ساختمانی پایدار بوده و موفق به دریافت جایزه پلاتین LEED شده است. این برج از شگفتیهای معماری محسوب میشود و بالاترین عرشه دیدهبانی جهان را دارد. برج شانگهای سبزترین آسمانخراش جهان میباشد.
چرایی تصمیم به ساخت و سایت قرارگیری
برنامهریزی جهت توسعه منطقه از سال ۱۹۹۳ آغاز شده است و کارفرمای این برج شهرداری شانگهای میباشد. برج در مرکز منطقه Lujiazui در شهر شانگهای چین قرار گرفته و شروع ساخت آن نوامبر ۲۰۰۸ میباشد. ساخت ساختمان ۱۳ آگوست ۲۰۱۳ به اتمام رسیده و تابستان ۲۰۱۵ نمای آن تکمیل میشود. در سپتامبر ۲۰۱۴ ساختمان کامل شده و عرشه در جولای ۲۰۱۶ باز میشود. تا سپتامبر ۲۰۱۸ دوره آزمایشی بنا بوده و ۲۶ آپریل ۲۰۱۷ بنا به روی عموم باز شده است و روزانه میتواند ۱۶ هزار نفر را در خود جای دهد. کل هزینه این برج ۲.۴ میلیارد دلار بوده است.
«از نظر ظاهری با ساختمان ترنینگ تورسو اشتباه نشود»
معرفی کلی بنا
برج شانگهای جهت پذیرایی و تحریک زندگی شهری توسط معمار Gensler طراحی شده است و علاوه بر فضاهای اداری، فضاهای هتل را نیز شامل میشود. این برج با برجهای جین مائو و SWFC اولین گروه برجهای مجاور در جهان را تشکیل میدهند. برج شانگهای یک مرکز مالی پیشرو در شرق آسیا میباشد. این ساختمان فوقالعاده مرتفع با مساحت ناخالص ۵۷۸ هزار مترمربع قرار گرفته است و مساحت خالص آن ۲۰۰ هزار مترمربع میباشد.

ساختار کلی برج
برج شانگهای چین به شکل ۹ ساختمان استوانهایشکل بوده که روی یکدیگر چیده شدهاند. هر ۹ منطقه آتریوم مخصوص خود را داشته و باغها، کافهها و رستورانها را تشکیل داده و از طبقات بالای آن میتوان مناظر پانوراما از شهر را مشاهده کرد. در این بنا پارکها بهصورت عمودی روی یکدیگر قرار گرفتهاند. طبقات ۸۴ تا ۱۱۰ برج شامل ۲۵۸ اتاق هتل میشود. قسمتی از برج به موزه اختصاصدادهشده و ۱۸۰۰ جای پارک اتومبیل در سطوح فرعی منطقه برج قرار دارد.
یکسوم فضای این برج را فضای سبز تشکیل میدهد که شامل ۲۴ باغ آسمانی میشود که بین دو پوسته قرار گرفتهاند. باغهای آسمانی نوآورانه این برج ساختمان را از هر ساختمان دیگر متمایز کرده و بر فضاهای عمومی و قراردادن مغازهها، رستورانها و امکانات شهری در سطح آتریوم تاکید میکند و تجربه جدیدی برای زندگی و کار ایجاد کرده است.

مسائل فنی و ساخت
شکل برج با ۳ استراتژی کلیدی، شکل نامتقارن برج، نمایه باریکتر، گوشههای گرد آن را در مقابل بادهای طوفانی رایج شانگهای مقاوم کرده است. با استفاده از آزمایش تونل باد که در یک آزمایشگاه توسط جنسلر معمار این برج و مهندس سازه آن تورنتون توماستی انجام شده است شکل برج اصلاح شده و به کاهش ۲۴ درصدی بارهای باد منجر شده و در نتیجه سازه سبکتر بهعلاوه ۵۸ میلیون دلار صرفهجویی در مصرف گرانقیمت نتیجه آن بوده است.

حرکت عمودی و ایمنی
گروه مشاور ادجت ویلیامز سیستم آسانسور برج شانگهای را طراحی کرده است. سریعترین آسانسورهای جهان با سرعت ۲۰.۵ متر بر ثانیه در برج قرار گرفتهاند. طبقات اداری با ۴ لابی آسمانی از آسانسورهای شاتل استفاده میکنند. دسترسی به هتل از طریق لابی پنجم آسمان، سطوح ۱۰۱ و ۱۰۲ میسر میباشد. هر لابی آسمانی دوطبقه میباشد که بهعنوان مرکز اجتماعی برای آن منطقه از ساختمان با امکاناتی مانند غذا و نوشیدنی و اتاق کنفرانس عمل میکند. مناطق محلی توسط آسانسورهای تک طبقه در سراسر برج متصل میشوند. عرشه با ۳ آسانسور ۱۸ متر بر ثانیه کارکرده و با سه آسانسور آتشنشان تکمیل میشود و هنگام حوادث پیشبینی نشده ساکنین از طبقات پناهگاهی در فواصل معین تخلیه میشوند.


گشت و گذار آنلاین در اطراف نمونه موردی ساختمان سبز: برج شانگهای
داخل برج شانگهای
نمای رود هوانگپو«Huangpu river» از روی برج شانگهای
انرژی و پایداری
چین پس از گذر از دوره مصرف مازاد انرژی و تحمل آلودگی زیاد اکنون یکی از بزرگترین بازارهای انرژیهای تجدیدپذیر در جهان است (بیش از دوبرابر ایالات متحده) و تقریباً یکی از هر سه توربین بادی در جهان را در خود جایداده است. برج شانگهای سیستم برق ترکیبی خنککننده و گرمایشی داشته و همراه با ۴۰ اقدام دیگر در کاهش مصرف انرژی پیش رفته است و ادعا میکند ۳۴ هزار تن کاهش کربن سالانه داشته است. برج به سیستم جمعآوری آب باران و استفاده از مجدد از فاضلاب نیز مجهز میباشد.
یک پوسته دوم شفاف اطراف ساختمان پیچیده شده است که باعث ایجاد بافری از هوای جذب شده، میشود و بهعنوان تهویه طبیعی عمل میکند که به کاهش هزینههای انرژی منجر میشود. ۲۷۰ توربین بادی که در نما و بالای برج اجرا شدهاند که ۳۵۰ کیلوواتساعت انرژی اضافی تولید کرده و ده درصد برق ساختمان را تأمین کرده که باعث روشنایی چراغهای بیرونی برج میشود، بلندترین توربینهای بادی جهان بهحساب آمده و واضحترین فناوری سبز این ساختمان میباشند.
جوایز و افتخارات
برج شانگهای اولین برج اداری جهان است که گواهینامه Passivehaus را دریافت کرده و مصرف مداوم انرژی سالیانه را در نظر میگیرد. این گواهی یکی از سختگیرانهترین کدهای ارزیابی سبز ساختمانها میباشد.
نکته نهایی
امروزه برج شانگهای نماد جدید این شهر بهحساب میآید. این برج با راهکارهای پایداری خود تلاش کرده تا به یک برج سبز تبدیل شود و اثرات زیستمحیطی خود را کاهش بدهد. ارتفاع این برج و اقدامات پایداری آن خصوصیات منحصربهفردی را برای آن فراهم کرده است.


سوزلون یک زمین | Suzlon OneEarth
مجموعه سوزلون یک زمین یک دفتر مرکزی درجه یک سبز میباشد که موفق به دریافت گواهینامه پلاتین LEED شده است. این بنا مخالفت با ایده آسمانخراش است و یک Land Scraper میباشد. ساختمان، فضای هندی را با یک تکنولوژی بالا ترکیب کرده است. طراح سعی کرده است افراد را با طبیعت همراه کند. معماری این مجموعه شبیه یک طراحی رقص یک فیلم میباشد.
آلبوم عکس برج شانگهای
اگر به متن این صفحه نیاز دارید
جهت استفاده از متن این صفحه و یا حمایت از نویسنده این متن، میتوانید بهصورت قانونی آن را خریده و تنها با مقاصد علمی(مانند استفاده در پژوهشها یا ارائههای دانشجویی) مورد استفاده قرار دهید.
- متنی که خریده میشود ممکن است حداکثر ۱۰درصد با متنی که در این صفحه مشاهده میشود اختلاف داشته باشد.
- به محض پرداخت فایل word این صفحه برای شما قابل دانلود خواهد بود.