طاق بیونیک| The Bionic Arch

الف اولین حرف الفبای عربی و نماد آغاز و پیشرفت و افق‌های جدید و نام پاویون دبی در اکسپو 2020 می‌باشد. این پاویون با نام الف یا تحرک شناخته می‌شود.
ARCHKITE.IR
archkite logo

شناسنامه

نام: الف، پاویون تحرک در اکسپو ۲۰۲۰ دبی | Alif, The Mobility Pavilioz Dubai Expo 2020

معمار: نورمن فاستر | Norman Faster

مکان: دبی، امارات متحده عربی

ارتفاع: ۲۵ متر

مساحت: ۲۹۶۹۵ مترمربع

«صفحه پاویون الف در سایت رسمی اکسپو 2020»

غرفه الف یا پاویون الف، پاویون تحرک در اکسپو دبی ۲۰۲۰ است که با موضوع فرعی تحرک، پایداری و فرصت توسط معمار بزرگ معاصر نورمن فاستر طراحی شده است. این پاویون یکی از سه غرفه امضا شده اکسپو ۲۰۲۰ می‌باشد و نمونه‌ای از موضوع اصلی اکسپو اتصال ذهن‌ها – ایجاد آینده را به تصویر می‌کشد. الف اولین حرف از حروف الفبای عربی است و نماد آغاز و پیشرفت و افق‌های جدید می‌باشد.

چرایی تصمیم به ساخت و سایت قرارگیری

به گفته جرارد ایوندن سرپرست استودیو نورمن فاستر این سومین نمایشگاه جهانی است که تیم فاستر در آن شرکت کرده است (حضور در اکسپو شانگهای و میلان)، او معتقد است این رویدادها فرصت‌های باورنکردنی برای نمایش گذاشتن نوآوری در سراسر جهان را ایجاد می‌کنند. اکسپو ۲۰۲۰ در شهر دبی کشور امارات متحده عربی واقع شده است و زمان برگزاری آن به دلیل مسائل مرتبط با بیماری کرونا یک سال با تأخیر و در سال ۲۰۲۱ بوده است.

معرفی کلی بنا

پاویون الف «تحرک» در ورودی جنوبی میدان اختصاصی قرار گرفته و چشم‌اندازی پرجنب‌وجوش و پویا در مسیرهای موج‌دار و نمایشی دارد. محوطه‌سازی بنا با عملکردهای داخل بنا مطابقت دارند. پاویون الف از ۳ منطقه اصلی تشکیل شده و فضاهای متنوعی برای استراحت و لذت بردن از تماشای مخاطبان ارائه می‌دهد. طراحی بنا با تیم اکسپو ۲۰۲۰ تکامل‌یافته و یک تجربه طراحی مشارکتی می‌باشد.

 به نقل از ایوندن چشم‌انداز بیرونی ساختمان بستری برای نمایش‌ها و آزمایش‌های تعاملی است که به کشف مفهوم تحرک کمک می‌کند. تحرک به معنای حرکت افراد، کالاها، خدمات، سرمایه، داده‌ها، ایده‌ها و فرهنگ‌هاست که می‌تواند فیزیکی، واقعی و مجازی باشد. این پاویون بر زندگی در دنیای ارتباطات نامحدود تاکید کرده و مرزهای بین دنیای دیجیتال و فیزیکی را از بین برده است.

تجربه حضور در این پاویون سفری فراتر از زمین است که امکان کاوش در مناطق ناشناخته را ایجاد کرده و به ساختن آینده موردنظر کمک می‌کند. این فضا مخاطبان را با شهرهای هوشمند آشنا کرده و نحوه ایجاد آن‌ها از طریق هوش مصنوعی، داده‌های بزرگ، روباتیک و یادگیری ماشین و حمل‌ونقل را نشان می‌دهد. همچنین دیدی از فرایند پیچیده جابه‌جایی کالا در سراسر جهان و چگونگی تحرک در شهرهای انسان‌محور آینده را ارائه می‌دهد.

دورنمای پاویون الف در شب در اکسپو دبی

گشت و گذار آنلاین در پاویون

راهنمایی: با استفاده از این قسمت امکان این را خواهید داشت تا در مجموعه به گشت و گذار بپردازید. توجه داشته باشید اگر از ایران درحال مشاهده این صفحه هستید و تصویر یا تصاویر به‌صورت سیاه به شما نشان داده می‌شود، متاسفانه نیاز به استفاده از سرویس‌های تغییر آی‌پی دارید.

نمای داخلی پاویون

نمای خارجی پاویون

دورنمای پاویون الف در شب در اکسپو دبی«پاویون تحرک»

ساختار بنا

پاویون دبی در اکسپو ۲۰۲۰ به مساحت ۲۹۶۹۵ مترمربع بوده و ارتفاع آن ۲۵ متر می‌باشد. این ساختمان یک نما با ساختاری برگرفته از طبیعت و پویا دارد که خود نیز نماد تحرک می‌باشد. باله‌های فولادی ضدزنگ از جنس Stainless_steel می‌باشند که منعکس کننده بوده و به سمت زمین به عقب رفته و گرما را انعکاس می‌دهند. هم‌چنین سایه‌‌اندازی نیز داشته و باله‌ها برای هر سه ورودی سایه‌بان ایجاد کرده‌اند. طرح کلی بنا سه ورقه ساختمان است که ۳ جلد ایجاد کرده و به بوجود آمدن سه فضای اختصاصی کمک کرده است.

نمای نزدیک پاوین دبی (الف) در اکسپو دبی

فضای داخلی

در پاویون دبی فضای داخلی بنا از سه ناحیه اصلی با عملکرد نمایشی تشکیل شده است؛ هر ناحیه یک گلبرگ در سطح ۳ لایه می‌باشد. مخاطبان هنگام ورود مستقیماً وارد هسته‌ی مرکزی شده و این قسمت بزرگ‌ترین آسانسور مسافربری جهان را دارا است. این آسانسور بیش از ۱۶۰ نفر را در خود جای‌داده و به تعبیری یک سکوی متحرک است که افراد را به سطح سوم می‌رساند. حرکت به سمت طبقه پایین از طریق گالری‌های پیوسته اتفاق می‌افتد.

این پاویون یک پیست ۳۳۰ متری زیرزمینی در فضای نیمه‌باز دارد که امکان دیدن دستگاه‌های پیشرفته حرکتی را در حال حرکت فراهم می‌کند. در این بنا مخاطبان فناوری تولید انبوه را دیده که می‌تواند در بهبود کیفیت زندگی مردم در کشورهای درحال‌توسعه مؤثر باشد؛ مانند ۳ چرخه‌های خورشیدی که می‌توانند در آفریقا مورداستفاده قرار بگیرند. قسمتی از ساختمان یک سکوی بلند برای ارائه و اجرا در مقیاس بزرگ می‌باشد. آمفی‌تئاتر بزرگ به نام The Bowl نیز ۵۰۰ نفر را به‌راحتی در خود جای‌داده و مکانی ایده‌آل برای استراحت می‌باشد.

پایداری و انرژی

اولین مسئله در طراحی توجه به پایداری و رسیدن به رتبه‌ی طلای LEED بوده است. استفاده از انرژی خورشیدی در کشور امارات بسیار هوشمندانه بوده و در سقف بنا از سلول‌های فوتوولتاییک و آب‌گرم‌کن‌های خورشیدی استفاده شده است تا انرژی‌های موردنیاز بنا را تأمین کند.

نکته نهایی

پاویون الف ایده‌های جدیدی از تحرک را با شیوه‌ای ساده و جذاب به تصویر کشیده و افراد را وادار به تفکر می‌کند. این بنا آرزوهای فناوری و سرمایه‌گذاری امارات را نشان می‌دهد. طراحی پاویون بر طراحی متمرکز بوده و تجربیات همه‌جانبه، نوآورانه و تعاملی را در اختیار مخاطبان می‌گذارد و معتقد است تحرک شیوه‌ی زندگی ما را تغییر داده و در برقراری ارتباط با مردم، درک فرهنگ‌های مختلف و تبادل دانش‌ها و ایده‌ها مؤثر است. پاویون تحرک یک ساختمان دائمی است که پس از اکسپو ۲۰۲۰ نیز به حیات خود ادامه می‌دهد.

آلبوم عکس غرفه الف، پاویون دبی در اکسپو ۲۰۲۰

این مطلب را برای دوست خود ارسال کنید:

فهرست مطالب این صفحه

 مطلب پیشنهادی: