طاق بیونیک| The Bionic Arch

مدرسه سبز بالی یک مدرسه سبز است که جهت آموزش مفاهیم پایداری طراحی و ساخته شده است. این مدرسه به‌عنوان مدرسه بدون دیوار مشهور است و یک مدرسه پایدار با رویکرد آموزشی متفاوت است.
ARCHKITE.IR
archkite logo

شناسنامه

مشخصات کلی ساختمان

نام: مدرسه سبز بالی، Green School Bali

معمار: جان و سینتیا هاردی، John and Cynthia Hardy

مکان: جزیره بالی، مالزی

افتتاح: ۲۰۰۶

«وبسایت رسمی»

لوگو مدرسه سبز بالی

مدرسه سبز بالی یک مدرسه سبز است که جهت آموزش مفاهیم پایداری طراحی و ساخته شده است. این مدرسه به‌عنوان مدرسه بدون دیوار مشهور است و یک مدرسه پایدار با رویکرد آموزشی متفاوت است که توسط جان و سینتیا هاردی طراحی و ساخته شده است تا قوه‌ی تخیل و خلاقیت کودکان را شکوفا کرده و افرادی تربیت کنند که از محیط‌زیست و پایداری جهان دفاع کنند. این مدرسه در سال ۲۰۱۲ توسط شورای ساختمان سبز به‌عنوان سبزترین مدرسه جهان معرفی شده است.

چرایی تصمیم به ساخت

جان و سینتیا هاردی ایده‌ی مدارس سبز را در ذهن می‌پروراندند تا دنیای بهتری را به وجود بیاورند؛ آن‌ها معتقدند تأثیر سبزشدن مدارس خیلی بیشتر از معماری آن بوده و تأثیری که بر کودکان گذاشته و تغییری که در تفکر آن‌ها به وجود می‌آورد بسیار بالاتر می‌باشد. آن‌ها در سال ۲۰۰۶ این مدرسه را باهدف پایداری حداکثری و ایجاد فضایی شاد و پویا برای کودکان ساخته‌اند.

مدرسه سبز بالی

سایت قرارگیری و معرفی کلی مدرسه

مدرسه سبز بالی در جنگل‌های جزیره بالی و در نزدیکی مزرعه برنج در کشور مالزی ساخته شده است. برنامه درسی این مدرسه یک مدل پیشرو در یادگیری است که درس و مفاهیم طبیعت؛ یکپارچگی، مسئولیت‌پذیری، همدلی، پایداری، صلح، برابری و اعتماد را به کودکان آموزش می‌دهد. ساختار آموزشی آن بر پایه مطالعات سبز، علوم زیست‌محیطی، یادگیری کارآفرینی و هنرهای خلاق است که ساختار مدرسه و محل قرارگیری آن این امکانات را فراهم کرده است.

مدرسه بالی بدون دیوار و از متریال محلی این منطقه، چوب بامبو ساخته شده است و این متریال را می‌توان در پل ورودی به مجموعه که از روی آب رد می‌شود، در سازه و در مبلمان و… دید. فرم این مدرسه با ساختار همیشگی مدارس متفاوت بوده و در فضایی آزاد طراحی شده است. سقف‌های این مجموعه به حالت مخروطی شکل بوده که به علت مسائل اقلیمی و باران منطقه می‌باشد تا آب باران را به سمت پایین هدایت کند. پل بامبو ایده‌ای بوده که همیشه ذهن معماران مدرسه را به خود مشغول کرده و در این فضا توانستند ایده خود را به واقعیت تبدیل کنند.

ساختار و جزئیات

مدرسه سبز بالی تماماً سبز می‌باشد. نور طبیعی خورشید همواره وجود دارد و تهویه طبیعی همواره در اختیار کودکان می‌باشد. هنگام کم‌شدن دمای هوا بچه‌ها سرپناهی که از نخ ساخته شده و شبیه بالون می‌باشد را با کمک یکدیگر بر مجموعه کشیده و در فضای امن و دست‌ساز خود ادامه می‌دهند. تخته‌ای که برای درس دادن استفاده می‌شود از جنس بامبو می‌باشد هم‌چنین تخته‌هایی که شیشه‌های اتومبیل‌های فرسوده بوده و پشت آن‌ها کاغذ چسبانده شده نیز مورداستفاده قرار می‌گیرد و فرم صندلی‌ها از فرم معمول خود به‌صورت مربعی شکل خارج شده‌اند تا افراد بیشتر احساس راحتی داشته باشند.

مدرسه سبز بالی

پایداری و انرژی

عنوان سبزترین مدرسه سبز حاصل تفکر و رویای معمار و طراحی دقیق آن‌ها می‌باشد. در طراحی و ساخت از انرژی‌های تجدیدپذیر استفاده شده است؛ بهره‌گیری از انرژی خورشیدی مصرف انرژی‌های فسیلی را کاهش داده و باعث کاهش انتشار گازهای کربن نیز شده است. در سال ۲۰۱۱، ۱۱۸ پنل خورشیدی برای تأمین انرژی الکتریکی نصب شده است. محل نصب این پنل‌ها در محوطه و مانند قارچ در میان فضاهای سبز بوده که هیچ‌گونه آسیب زیبایی‌شناسی وارد نمی‌کند.

بامبو استفاده شده در ساخت یک متریال بومی بوده که به‌سرعت رشد کرده و آسیبی به زیست‌بوم وارد نمی‌کند و از ساختاری بسیار مقاوم برخوردار است. دانش‌آموزان به پرورش گیاهان مصرفی خود و کشت گیاهان بومی و خوراکی مشغول هستند تا کشاورزی و ارتباط با گیاهان را یاد گرفته و نیازهای خود را نیز برطرف کنند. آب مجموعه توسط یک چاه به عمق ۶۰ متر به دست می‌آید که آب آشامیدنی را تأمین کرده و یک سیستم تصفیه آب اسمز معکوس RO روی آن نصب شده است و به سیستم بیو فیلتراسیون اسمز معکوس متصل است تا از خلوص و ایمنی آب اطمینان حاصل شود.

در فضای مدرسه سبز بالی توربین بادی نصب شده که در طول شبانه‌روز ۸ هزار وات تولید الکتریسیته داشته و درس‌های توسعه انرژی و مزایای اکوسیستم را به کودکان آموزش داده و در سال ۲۰۱۶ توانسته ۶ کیلووات انرژی تجدیدپذیر برای مدرسه فراهم کند. مدیریت پسماند از ویژگی‌های بسیار مهم این مدرسه است. زباله‌ها به ۴ دسته تقسیم‌بندی شده‌اند؛ زباله‌های غذایی که آن‌ها را به حیوانات داده یا کمپوست می‌شوند و برای یادگیری کودکان نیز بسیار مؤثر می‌باشد، زیست‌توده یا بیومس ماده ورودی باغچه‌ها شده، فاضلاب انسانی به‌صورت خشک جمع‌آوری شده در داخل خاک بازیافت شده و ب عنوان کود درختان موز و بامبو از آن استفاده می‌کنند که علاوه‌برآن در صرفه‌جویی آب نیز بسیار مؤثر می‌باشد و زباله‌های صنعتی و اداری که به شرکت‌های اجتماعی جمع‌آوری‌کننده داده می‌شوند.

مدرسه سبز بالی

نکته نهایی

مدرسه سبز بالی سبزترین و بومی‌ترین مدرسه جهان کودکانی شاد دارد که با یکدیگر بازی کرده، می‌خندند و یاد گرفته و برای آینده تربیت می‌شوند. خانواده‌ها منازل خود را به مدرسه نزدیک کرده تا پیاده رفت‌وآمد کنند و بسیاری از افراد فعالیت‌های سبز خود را به منطقه آورده و باعث رشد آن منطقه شده‌اند. مدرسه سبز یک نماد و الگو برای تمام کشورهای جهان است تا با طراحی و ساخت آن جهانی بهتر را در آینده داشته باشیم.

پیشنهاد مطالعه؛ اگر به مقاله «مدرسه سبز بالی | Green School Bali» علاقه‌مند شدید، خواندن این مقاله نیز به شما پیشنهاد می‌شود:
ساختمان رابینسون در سنگاپور به عنوان نمونه موردی ساختمان سبز

برج رابینسون | Robinson Tower

برج رابینسون «یا ۱۸ رابینسون» یک برج اداری است که می‌توان به‌عنوان نمونه موردی ساختمان سبز معاصر و ساختمان پایدار از آن یاد کرد. این برج با فرمی پویا در مرکز شهر متراکم قرار گرفته است و رابط هم‌زیستی منظر با معماری است و شهرسازی پایداری را ترویج می‌کند.

وان سنترال پارک | One Central Park

وان سنترال پارک | One Central Park

سنترال پارک سیدنی ساختمان سبز بلند‌مرتبه و دومنظوره است که شهر کوچکی را با خدمات رفاهی ایجاد کرده است. این بنا خط افق سیدنی را تغییر داده است و یک نقطه عطف در معماری سبز محسوب می‌شود.

آلبوم عکس مدرسه سبز بالی

این مطلب را برای دوست خود ارسال کنید:

فهرست مطالب این صفحه

 مطلب پیشنهادی: