طاق بیونیک| The Bionic Arch

پاویون سنگاپور در اکسپو ۲۰۲۰ با موضوع طبیعت، پرورش و آینده ظاهر شده و چشم‌انداز معماری در طبیعت را ارائه می‌دهد. این پاویون ارائه آرمان شهری است که آینده پایدار ترکیب معماری، فناوری و طبیعت بوده که با فرهنگ ادغام شده است. این بنا به صورتی طراحی شده تا کم‌ترین تأثیر را به روی محیط‌زیست داشته باشد.
ARCHKITE.IR
archkite logo

شناسنامه

نام: پاویون سنگاپور در اکسپو دبی ۲۰۲۰ | Singapore Pavilion Dubai Expo 2020

معمار: WOHA

مکان: دبی، امارات متحده عربی، UAE/ منطقه پایداری

«وبسایت رسمی پاویون سنگاپور»

«برگه پاویون در وبسایت اکسپو 2020 دبی»

پاویون سنگاپور در اکسپو ۲۰۲۰ با موضوع طبیعت، پرورش و آینده (Nature, Nurture, Future) ظاهر شده است و چشم‌انداز معماری در طبیعت را ارائه می‌دهد. این پاویون ارائه آرمان شهری است که آینده پایدار ترکیب معماری، فناوری و طبیعت بوده که با فرهنگ ادغام شده است. این بنا به صورتی طراحی شده تا کم‌ترین تأثیر را به روی محیط‌زیست داشته باشد.

چرایی تصمیم به ساخت و سایت قرارگیری

پاویون سنگاپور در اکسپو دبی 2020 در منطقه پایداری اکسپو ۲۰۲۰ شهر دبی کشور امارات متحده عربی واقع شده است. طراحی پاویون به عهده گروه WOHA بوده و نمونه‌ای از محیط شهری سنگاپور را که تجسم شهر در طبیعت می‌باشد با فضای سبز چندلایه و اکوسیستم خودکفا برای دستیابی به انرژی خالص صفر را به تصویر کشیده است. ایده‌های پایداری و انعطاف‌پذیری از طریق پیوند فناوری و طبیعت برجسته شده‌اند.

به گفته گروه معمار این پاویون نشان می‌دهد چگونه با تغییرات آب‌وهوا می‌توان ساختمان‌ها را به شیوه‌ای مسئولانه‌تر طراحی کرد؛ ساختمان‌ها بیشتر از آنکه انرژی و کربن مصرف کنند باید بیشتر کار کنند، پس بدهند و تأثیر مثبت بگذارند. معماری سنگاپور در آب‌وهوای گرم خود درحال‌توسعه است و بازتاب داستان سنگاپور از رونق آن در محیطی چالش‌برانگیز اتفاق می‌افتد.

این پاویون مانند کشور سنگاپور محدود بوده و در قطعه کوچکی در اکسپو واقع شده است و توانسته بیانیه‌ای تأثیرگذار ایجاد کند. سنگاپور در حال طراحی آینده‌ای مثبت است که بتواند معماری را کنار طبیعت را پرورش بدهد. در این پاویون به‌سختی می‌توان تشخیص داد طبیعت از کجا شروع شده و به کجا ختم می‌شود.

معرفی کلی

 در پاویون سنگاپور تجربیات چند‌رسانه‌ای مختلف ارائه می‌شود؛ چالش‌های زیست‌محیطی و رویکرد سنگاپور برای مقابله با آن‌ها، مفاهیم اصلی ارائه و رویداد‌ها می‌باشد. برنامه رویدادها شامل گفت‌وگوهایی برای کاوش در آینده شهرها، نمایشگاه‌های دیجیتال و نمایش فیلم و نمایش نور می‌باشد. مجموعه‌ای از فعالیت‌های این پاویون نیز به‌صورت آنلاین به نمایش در می‌آید. معماری این بنا ترکیبی از سیستم‌های فناوری و طبیعت است با گره‌ها و لایه‌هایی که روابط هم‌زیستی را بین مهندسی، حیات گیاهی، فناوری و فرایندهای پیچیده ارگانیک تشکیل می‌دهد.

 در این پاویون تصاویری از مناظر دگرگون‌شدة سنگاپور ارائه شده و ادای احترامی می‌شود به سفری که در زمینه پایداری انجام داده و محدودیت‌ها را به فرصت تبدیل کرده است. طراحی این بنا برای تأثیرات محیطی سبک بوده است و نمونه اولیه از طراحی احیاکننده می‌باشد که هدف آن ترمیم و بازیابی اکوسیستم و تنوع زیستی می‌باشد که محیطی را ایجاد می‌کند تا انسان بتواند هماهنگ با طبیعت زندگی کند. این پاویون تأثیر کاشت را بر آب‌وهوا نشان داده و استراتژی‌های مقیاس‌پذیر و قابل انطباق از ساختمان تا شهرها را ارائه می‌دهد. هم‌زیستی ساختمان و طبیعت محیطی پایدار و درعین‌حال جذاب و قابل‌دسترس ایجاد می‌کند.

ساختار غرفه سنگاپور

در اکسپو ۲۰۲۰«که به دلیل کوید19 در سال 2021 برگزار شد» پاویون سنگاپور از ۳ مخروط ۹ متری مختلف تشکیل شده و مناطق موضوعی زیر سایه یک باغ معلق قرار گرفته‌اند؛ مخروط گل‌ها، جنگل‌های بارانی، مسیرهای پیاده‌روی ساختار اصلی آن را تشکیل می‌دهند. مخروط گل را ارکیده‌های پرجنب‌وجوش در صحرای عریان و در یک فضای تاریک تشکیل داده‌اند. مخروط جنگل‌های بارانی تراکم بالایی از گیاهان در تکه‌ای از جنگل‌های انبوه می‌باشد.

داستان‌های سنگاپور از طریق نمایشگاه‌های این پاویون روایت می‌شوند. این بنا ایجاد واحه‌ای در صحرا و سفری تجربی از طریق باغ‌های سه‌بعدی می‌باشد. بالای ساختمان به نام بازار آسمان نیز فضای باز شامل کافه و سالن گفت‌وگو می‌باشد و گالری دایره‌ای شکل و فروشگاه را شامل می‌شود.

پایداری و انرژی در پاویون سنگاپور

پاویون سنگاپور ۱۰۰ درصد انرژی موردنیاز خود را توسط ۵۱۷ پنل خورشیدی ۱۶۱ کیلووات بر ساعت روی سایه‌بان سقف تأمین می‌کند. لوله‌های خورشیدی نور خورشید را از اعماق پشت‌بام به اعماق فضاهای داخلی پاویون می‌آورند و به همراه چراغ‌های رشدی که خورشید را تقلید می‌کنند یک تقویت کالیبره شده ارائه کرده و به گیاهان اجازه می‌دهد در مناطق داخلی عمیق با نور کم رشد کنند.

 استراتژی‌های غیرفعال مانند برآمدگی برای سایه زنی، پلان باز برای تهویه متقابل طبیعی و حجم بالا برای نور روز نیز به کاهش مصرف انرژی کمک کرده‌اند. درختان نخل کاشته شده در امتداد محیط پاویون یک سایه‌بان یکپارچه ایجاد کرده و به مقاومت در برابر بادهای شدید کمک کرده و برای بازدیدکنندگان سایه‌اندازی دارد و یک محیط کوچک در داخل ایجاد می‌کند.

فضاهای سبز و ربات‌ها

۱۷۰ گونه گیاهی از زیستگاه‌های مختلف سنگاپور در باغ‌های معلق آن جمع شده و یک فضای سه‌بعدی سبز را ایجاد کرده‌اند. بازدیدکنندگان از جنگل‌های سبز و رودخانه‌های جنگلی عبور می‌کنند. جهت جابه‌جایی در فضاهای سبز از سه نمونه ربات‌های کوهنورد استفاده شده که سلامت گیاهان را بررسی می‌کنند و اطلاعات محیط را جمع‌آوری می‌کنند. این ربات‌ها توسط استارتاپ‌های Oceania Robotics مستقر در سنگاپور توسعه پیدا کرده و راه‌حل‌های ممکن برای نگهداری باغ‌های عمودی را فراهم کرده‌اند که در معماری سنگاپور رایج می‌باشند.

انرژی و آب

آب آشامیدنی تولید شده در این پاویون از طریق فرایند نمک‌زدایی خورشیدی در محل برای آبیاری قطره‌ای استفاده می‌شود و به کاهش مصرف آب کمک می‌کند. آب‌های زیرزمینی شوری که در محل استخراج می‌شوند از طریق فرایند اسمز معکوس نمک‌زدایی شده و برای مصارفی مانند مه پاشی استفاده می‌شوند؛ تمامی این فرایندها در مدیریت آب جهت دستیابی به یک سیستم آب حلقه بسته می‌باشد. سیستم تصفیه آب‌شیرین‌کن ۴۰ مترمکعب آب تصفیه برای گیاهان فراهم می‌کند.

انرژی و تهویه

این پاویون پناهگاه بزرگی در بیابان با پوشش گیاهی است که همراه با فن‌های مه خشک به‌صورت استراتژیک تجربه راحتی را به بازدیدکنندگان می‌دهد. این فن‌ها به نام Drymist با تولید غبار ریز و خنک‌کننده تبخیر و تعرق، دمای دریافتی را بین ۶ تا ۱۰ درجه کاهش می‌دهند و بدون تهویه مطبوع انرژی‌بر این فرایند صورت می‌گیرد.

پسماند

منوی F&B به‌حداقل‌رساندن ضایعات مواد غذایی کمک می‌کند و تفکیک آن‌ها را آسان می‌کند؛ زباله‌هایی که می‌توانند در EcoDigestor پردازش شوند و به آب خاکستری و زباله‌هایی که بازیافت می‌شوند تنظیم شده است که به کاهش زباله‌های انتقالی به خارج از محل انجامیده و صرفه‌جویی در مصرف انرژی هدف نهایی آن است.

گشت و گذار سه‌بعدی در پاویون سنگاپور در اکسپو دبی ۲۰۲۰ | Singapore, Expo 2020

نکته نهایی

تمرکز سنگاپور بر پرورش آینده‌ای پایدار است که امکان ادغام طبیعت در محیط‌های شهری وجود داشته باشد و شهری پایدار، هوشمند در طراحی، فناوری و طبیعت را به‌عنوان شهری برای آینده نشان می‌دهد. این پاویون نشان می‌دهد که حتی در یک محیط بیابانی هم‌زیستی با طبیعت ممکن می‌شود. سنگاپور نمونه‌های از شهرهای قابل زندگی و تاب‌آور در آینده با بازتابی از اخلاق سنگاپور نشان داده که برای توسعه پایدار نیاز به طراحی آگاهانه و کاربردی می‌باشد.

پیشنهاد مطالعه: اگر به مقاله «پاویون سنگاپور در اکسپو دبی ۲۰۲۰ | Singapore, Expo 2020» علاقه‌مند شدید، خواندن این مقاله نیز به شما پیشنهاد می‌شود:
بنای «میدان یک فرشته» یک اثر پایدار و سبز

میدان یک فرشته | One Angel Square

بنای «میدان یک فرشته» باهدف بیشترین انعطاف‌پذیری در فضای داخلی و با کاربری اداری و تجاری باکیفیت بالا طراحی و ساخته شده و از پایدارترین ساختمان‌های بزرگ جهان می‌باشد.

اگر به متن این صفحه نیاز دارید

جهت استفاده از متن این صفحه و یا حمایت از نویسنده این متن، می‌توانید به‌صورت قانونی آن را خریده و تنها با مقاصد علمی(مانند استفاده در پژوهش‌ها یا ارائه‌های دانشجویی) مورد استفاده قرار دهید.

  • متنی که خریده می‌شود ممکن است حداکثر ۱۰درصد با متنی که در این صفحه مشاهده می‌شود اختلاف داشته باشد.
  • به محض پرداخت فایل word این صفحه برای شما قابل دانلود خواهد بود.

درصورتی که به متن این صفحه نیاز دارید نیز از طریق دکمه زیر می‌توانید آن را به‌طور قانونی تهیه کنید:

آلبوم عکس پاویون سنگاپور در اکسپو دبی ۲۰۲۰ | Singapore, Expo 2020

این مطلب را برای دوست خود ارسال کنید:

همچنین بخوانید:

اگر به متن پاویون سنگاپور در اکسپو دبی ۲۰۲۰ | Singapore, Expo 2020 علاقه داشتید، خواندن این مطالب نیز به شما پیشنهاد می‌شود:
فهرست مطالب این صفحه

 مطلب پیشنهادی: