کپن هیل | Copen Hill

کپن هیل نیروگاه تبدیل زباله به انرژی برق از طریق سوزاندن زباله‌ها است که با یک مجموعه ورزشی ادغام شده است. نام دیگر این بنا Amager Bakke می‌باشد.
ARCHKITE.IR
archkite logo

شناسنامه

نام: کپن هیل | Copen Hill

نام دیگر: Amager Bakke

معمار: BIG (Bjarke Ingels Group)

مکان: کپنهاگ، دانمارک

بازگشایی: ۲۰۱۷

کاربری: نیروگاه – مرکز ورزشی

مساحت: ۴۱۰۰۰ مترمربع

هزینه: ۳.۵ میلیون DKK

«وبسایت رسمی کپن هیل دانمارک»

کپن هیل نیروگاه تبدیل زباله به انرژی برق از طریق سوزاندن زباله‌ها است که با یک مجموعه ورزشی ادغام شده است. نام دیگر این بنا Amager Bakke می‌باشد. این بنا حاصل ایده‌های لذت‌گرایانه و پایداری همراه باهم بوده و اولین مولد حلقه بخار در جهان می‌باشد. کپن هیل بازتعریف رابطه بین تولید و تفریح می‌باشد و تصویر یک متابولیسم شهری است که زباله‌های شهر منبع انرژی هستند.

چرایی تصمیم به ساخت

ایده تبدیل‌شدن به کپن هیل پیش از سال ۲۰۰۲ و پیش از گروه BIG وجود داشته است؛ زمانی که شرکت Bjarke به نام پلات، فضا را در اختیار داشته باشد. ساخت بنا بر اساس آرزوی ساختن یک الگوی نمونه در زمینه مدیریت زباله و تولید انرژی می‌باشد. ساختمان جایگزین کارخانه مجاور آماگروفر – براندینگ شده است.. تامین مالی این بنا از طریقKickstarter  انجام گرفته است و بودجه آن ۳.۵ میلیون DKK بوده است. ساخت پیست اسکی این بنا در سال ۲۰۱۹ تکمیل شده است.

کپن هیل حاصل ده سال تفکر و طراحی می‌باشد. این بنا با مساحت کل ۴۱۰۰۰ مترمربع توسط گروه معماری BIG طراحی شده و در سال ۲۰۱۷ افتتاح شده است. به گفته BIG سعی شده است تا چیزی بیش از ایجاد یک پوسته زیبا در اطراف کارخانه ایجاد شود و عملکردی به ساختمان تصفیه زباله اضافه شود. همچنین این کارخانه تمیزترین کارخانه تبدیل زباله به انرژی می‌باشد.

کوپن هیل

سایت قرارگیری

مجموعه کپن هیل در یک منطقه صنعتی بر روی تپه آماگر در شهر کپنهاگ کشور دانمارک در نزدیکی مرز سوئد واقع شده است. این منطقه یک فضای عمومی شهری است که در متراکم‌ترین منطقه کپنهاگ و زمینی محدود قرار گرفته است و فاصله آن تا خانه‌های همسایه تنها ۲۰۰ متر و کمتر از ۲ کیلومتر تا کاخ سلطنتی آمالی نبورگ می‌باشد. این نزدیکی به سبب به‌حداقل‌رساندن مسیر حمل‌ونقل زباله و تلفات انتقال انرژی می‌باشد.

گشت و گذار آنلاین روی سقف ساختمان کپن هیل در دانمارک

معرفی کلی بنا

کپن هیل یک ساختمان نقره‌ای و گوه‌ای است. در ارتفاع بام این بنا می‌توان یک دید ۳۶۰ درجه از شهر و کشور سوئد داشت. آخرین فناوری‌ها در تصفیه زباله این بنا به کار گرفته شده‌اند. افراد هنگام بالا رفتن با آسانسور‌ها می‌توانند نگاهی به عملکرد ۲۴ ساعته زباله‌سوز داشته باشند. در اوج بنا یک دودکش فلزی قرار گرفته است. این بنا مقصدی برای جشن‌ها، فعالیت‌های اقتصادی، زیست‌محیطی و اجتماعی شده است. بنا از طبقات مختلف تشکیل شده است که ده طبقه آن برای سیستم ARC بوده و به مرکز آموزشی با مساحت ۶۰۰ مترمربع برای تورهای آکادمیک، کارگاه‌ها و کنفرانس‌های پایداری تبدیل شده است.

ساختمان با بحران‌ها و آب‌وهوا و رابطه بین ساختمان و اثرات زیست‌محیطی هماهنگ شده و نماد میل به تجسم مجدد محیط ساخته شده برای نسل آینده می‌باشد که به‌نوبة خود می‌تواند شادی را به شهر بازگرداند. کپن هیل شبیه یک فانتزی علمی تخیلی است. طراحی باغ توسط همکاران SLA به امید ایجاد فضای سبز پرجنب‌وجوش در شهر برای پرندگان، زنبورها و گل‌ها ایجاد شده است. قسمتی از مسیر بنا به طول ۴۹۰ متر درخت‌کاری شده است.

 سقف بنا قابلیت پیاده‌روی دارد. این بنا یک مثال واضح از پایداری لذت‌گرا می‌باشد که عقیده گروه BIG می‌باشد. کپن هیل بزرگ‌ترین و بلندترین ساختمان کپنهاگ و اولین پیست اسکی دانمارک می‌باشد. مساحت فضای باز پشت‌بام ۱۶ هزار مترمربع بوده که به منظور فعالیت‌های ورزشی، پیاده‌روی، زمین‌های بازی، سازه‌های تناسب اندام، مسیرهای دویدن و رستوران و کافه و فروشگاه می‌باشد. این ساختمان بیان معمارانه‌ای آشکار از پاک‌ترین نیروگاه انرژی زائد جهان است که توانسته در نهایت تمیزی خود به یک توده ساختمانی بستر اجتماعی تبدیل شود.

کوپن هیل
کوپن هیل Copen Hill
دیاگرام کوپن هیل Copen Hill

1

دیاگرام کوپن هیل Copen Hill

2

دیاگرام کوپن هیل Copen Hill

3

دیاگرام کوپن هیل Copen Hill

4

دیاگرام کوپن هیل Copen Hill

5

دیاگرام کوپن هیل Copen Hill

6

ساختار بنا

ماشین‌آلات داخل بنا بر اساس ارتفاع قرار گرفته‌اند تا سقف را تبدیل به یک تپة مصنوعی بکنند. بام بنا فضایی دلپذیر و عمومی است که روی آن یک پیست اسکی اسنوبرد قرار گرفته است. این پیست با ۹ هزار مترمربع مساحت از بالای ساختمان ۹۰ متری تا پایین آن با یک پیچ ۱۸۰ درجه درست در میانة مسیر قرار گرفت است. این فرم تپه‌ای شکل با چمن طبیعی و فیبر سازگار با محیط‌زیست به نام Neveplast پوشیده شده است و هیچ‌گونه ماده شیمایی یا مضر ندارد. نوک‌های برس مانند صفحات فیبر نیز از برف تقلید شده‌اند.

دیاگرام کوپن هیل Copen Hill

نمای ساختمان

متریال نمای ساختمان از دور ساخته شده از فلزات به نظر می‌رسد اما متشکل از آجرهای آلومینیومی به ارتفاع ۱.۲ متر و عرض ۳.۳. متر می‌باشد که مانند آجرهای غول‌پیکر روی یکدیگر قرار گرفته‌اند. در نما یک باغچة عمودی وجود دارد و نور فیلتر شده وارد فضا می‌شود. نمای بنا بلندترین دیوار کوه‌نوردی جهان به ارتفاع ۸۵ متر می‌باشد. 

انرژی و پایداری

تعهد به تولید آلاینده‌های سمی صفر، نقطه شروع و کلیدی این طراحی بوده است. به گفته مجله معمار، کپن هیل سالانه ۴۴۰ هزار تن زباله را توسط کوره‌ها، توربین‌ها و بخار به گرمایش و برق تبدیل کرده و به ۱۵۰ هزار خانه مجاور ۶۳ مگاوات برق و ۱۵۷ تا ۴۶۷ مگاوات گرمایش تولید شده را عرضه کرده و به تولید آب تمیز بیشتر کمک می‌کند. به دلیل فیلتراسیون و سایر فناوری‌ها انتشار گوگرد ۹۹.۵ درصد، انتشار نیتروژن دی‌اکسید ۹۵ درصد، دیوکسین‌ها و HClها کاهش پیدا می‌کند. حلقه‌های دود ایجاد شده بخار آب به‌جای دود واقعی می‌باشد که به‌ازای هر تن سوزاندن زباله به‌صورت نمادین ایجاد می‌شود. ساختار بام بنا به‌گونه‌ای است که جذب گرما کرده، ذرات هوا را جذب می‌کند و جریان آب باران را به حداقل می‌رساند.

دیاگرام جنگل عمودی (بوسکو ورتیکل یا Bosco Verticale)
دیاگرام جنگل عمودی (بوسکو ورتیکل یا Bosco Verticale)

نکته نهایی

کپن هیل یک ایده جسورانه و بزرگ‌ترین ابتکار محیط‌زیستی است که اکوسیستم شهری کاملاً جدید را به‌مانند یک هدیه سبز به شهر داده است. دانمارک در مسیر درست سبزشدن قرار گرفته است، نرخ بازیافت از سال ۲۰۱۵ در زباله‌های خانگی ۶۹ درصد افزایش داشته است. این بنا نشان می‌دهد که یک شهر پایدار نه‌تنها برای محیط‌زیست بهتر است بلکه برای زندگی شهری نیز لذت‌بخش‌تر است. کپن هیل به معنای امروز است؛ یک نمونه کامل از قدرت تغییر جهان در معماری و قدرت شکل‌دادن به آینده‌ای که می‌خواهیم در آن زندگی کنیم.

پیشنهاد مطالعه؛ اگر به مقاله «کپن هیل | Copen Hill» علاقه‌مند شدید، خواندن این مقاله نیز به شما پیشنهاد می‌شود:
دیاگرام ساختمان سبز مرکز کنوانسیون ونکوور غرب«Vancouver Convection Center West»

مرکز کنوانسیون ونکوور غرب | Vancouver Convection Center West

مرکز کنوانسیون ونکوور غرب اولین ساختمانی‌ است که گواهی پلاتین دوبل LEED را در بخش رهبری در طراحی و انرژی محیطی دریافت کرده است. این مرکز به یکپارچه‌کردن اکوسیستم شهری در تقاطع هسته مرکزی شهر و اکوسیستم دیدنی طبیعی آمریکای شمالی کمک می‌کند. پروژه ترکیبی از معماری، معماری داخلی، طراحی شهری است که بخشی از شهر را زنده کرده است.

اگر به متن این صفحه نیاز دارید

جهت استفاده از متن این صفحه و یا حمایت از نویسنده این متن، می‌توانید به‌صورت قانونی آن را خریده و تنها با مقاصد علمی(مانند استفاده در پژوهش‌ها یا ارائه‌های دانشجویی) مورد استفاده قرار دهید.

  • متنی که خریده می‌شود ممکن است حداکثر ۱۰درصد با متنی که در این صفحه مشاهده می‌شود اختلاف داشته باشد.
  • به محض پرداخت فایل word این صفحه برای شما قابل دانلود خواهد بود.

آلبوم عکس برج جنگل عمودی در ایتالیا

این مطلب را برای دوست خود ارسال کنید:

فهرست مطالب این صفحه

 مطلب پیشنهادی:

خواندن این مطلب به شما پیشنهاد می‌شود: