مرکز کنوانسیون ونکوور غرب | Vancouver Convection Center West

مرکز کنوانسیون ونکوور غرب اولین ساختمانی‌ است که گواهی پلاتین دوبل LEED را در بخش رهبری در طراحی و انرژی محیطی دریافت کرده است. این مرکز به یکپارچه‌کردن اکوسیستم شهری در تقاطع هسته مرکزی شهر و اکوسیستم دیدنی طبیعی آمریکای شمالی کمک می‌کند. پروژه ترکیبی از معماری، معماری داخلی، طراحی شهری است که بخشی از شهر را زنده کرده است.
ARCHKITE.IR
archkite logo

شناسنامه

نام: مرکز کنوانسیون ونکوور غرب | Vancouver Convection Center West

معمار: LMN

مکان: ونکوور، کانادا

افتتاح: ۲۰۰۹

مالک: شرکت سلطنتی بریتیش کلمبیا

کاربری: نمایشگاهی، کنوانسیون و رویدادها

«وبسایت رسمی معمار پروژه»

«برگه مرکز کنوانسیون ونکوور غرب در وبسایت رسمی معمار پروژه»

مرکز کنوانسیون ونکوور غرب اولین ساختمانی‌ است که گواهی پلاتین دوبل LEED (معمار سبز) را در بخش رهبری در طراحی و انرژی محیطی دریافت کرده است. این مرکز به یکپارچه‌کردن اکوسیستم شهری در تقاطع هسته مرکزی شهر و اکوسیستم دیدنی طبیعی آمریکای شمالی کمک می‌کند. پروژه ترکیبی از معماری، معماری داخلی، طراحی شهری است که بخشی از شهر را زنده کرده است. در این بخش، ساختمان مرکز کنوانسیون ونکوور غرب به عنوان یک نمونه موردی ساختمان سبز در کانادا  مورد بررسی قرار گرفته است.

سایت قرارگیری و تصمیم به ساخت

این مرکز در محله بندر زغال‌سنگ در ساحل شمالی شبه‌جزیره در شهر ونکوور، کشور کانادا واقع شده است. مرکز کنوانسیون حاصل دو دهه برنامه‌ریزی توسعه محلی ساحلی می‌باشد. این سایت یک زمین Brownfield بوده است که در اسکله مرکزی واقع شده و محل قرارگیری منطقه‌ای صنعتی بوده است که کارخانه‌های کشتی‌سازی و کارخانه‌های چوب فعالیت داشته و به تولید هواپیماهای دریایی و راه‌آهن می‌پرداخته‌اند. ساخت مرکز ونکوور غرب طبق یک برنامه‌ریزی هوشمندانه در آستانه بازی‌های المپیک زمستانی ۲۰۱۰ بوده تا بتواند برای این رویداد سرویس‌دهی داشته و فراتر از آن نیز عمل کند.

طرح توسعه کاربری مختلط با تراکم بالا بوده است. توسعه ۱۴ هکتاری روی زمین و ۸ هکتاری روی آب صورت‌گرفته است. از زیرساخت‌های توسعه آینده، گسترش داخل آب می‌باشد تا یک ترمینال یکپارچه شناور فراهم شده که دیدنی‌ترین راه برای رسیدن به تأسیسات را نیز فراهم می‌کند. از سال ۱۹۹۵ تا ۲۰۱۰ توسعه سریع ساختمان‌های بلندمرتبه مسکونی انجام شده و شهر یک‌سری سرمایه‌گذاری در حوزه عمومی انجام داده است؛ برنامه‌ریزی برای ساختن محله‌ای با ۹۳۰۰ ساکن دائمی، درصد بالای خانواده‌های دارای فرزند بوده و مجموعه‌ای روبه‌رشد از امکانات رفاهی ساحلی ایجاد شده است.

محله

 یک میلیون فوت مربع «معادل تقریبا 93000مترمربع یا 9هکتار یا 23جریب» به فضای کنفرانس و ۹۰ هزار فوت مربع «معادل 8300مترمربع» به فضای خرده‌فروشی اختصاص‌داده‌شده است. همچنین ۴۵۰ پارکینگ را شامل شده که میزان استفاده آن ۱ به ۱۸.۸ می‌باشد و ۴۰۰ هزار فوت مربع مسیرهای پیاده‌روی، دوچرخه و فضای باز عمومی و میدان‌ها می‌باشند. در کنار و اطراف سایت تفرجگاه‌هایی در کنار آب با رستوران‌ها، ویترین و فروشگاه‌های خرده‌فروشی و آثار هنری عمومی وجود دارد. این پروژه در مرکز قلمرو عمومی و پلازای جک پول اولین فضای تجمع بزرگ شهر در لبه آب و خانه دائمی مشعل المپیک ۲۰۱۰ است. نام میدان قرارگیری مشعل به نام رئیس فقید کمیته سازمان‌دهی المپیک نامیده شده است.

۸۳ درصد جمعیت از حمل‌ونقل عمومی، سیستم اتوبوس عمومی، مسیر اتوبوس تور زیرزمینی استفاده می‌کنند. ۵۴ مسیر حمل‌ونقل عمومی، ۱۴۹ اتوبوس، ۴ راه‌آهن و قطار آسمانی در نزدیکی بنا وجود دارند. محیط قابل پیاده‌روی منطقه امتیاز کلی ۹۲ را دریافت کرده و سایت Walkscore در بخش ترانزیت امتیاز ۱۰۰ را به این منطقه داده است. تمام این ها دلایلی هستند تا بررسی نمونه موردی معماری سبز در این محله را جذاب تر می‌کند.

معرفی کلی بنا

طراحی بنا یک طراحی فراگیر با فرایند عمومی سه‌ساله بوده که گروه‌های مختلف در آن مشارکت داشته‌اند؛ آژانس‌های شهری، مشاوران، ذی‌نفعان در طراحی مانند، آژانس‌های محیط زیستی، مستأجران محلی، گروه‌های محله، صنعت منابع طبیعی که این امر در احساس هویت محلی در ساختمان مؤثر بوده و ماهیت بسیار قابل‌دسترسی و مدنی به آن داده است.

طراحی VCCW بر عهده گروه معماری LMN بوده است که در سال ۲۰۰۹ افتتاح شده است. کاربری این بنا نمایشگاهی، برگزاری رویدادها و کنوانسیون‌ها می‌باشد. معماری این فضا ایجاد یک تجربه اجتماعی می‌باشد که به طور هم‌زمان ساختمان، میدان شهری، پارک و اکوسیستم را در برمی‌گیرد تا محلی برای رویداد‌های عمومی و خصوصی، گردهمایی‌ها و گردش بوده و انرژی بازدیدکنندگان با زندگی شهر ترکیب شود.

مرکز کنوانسیون ونکوور غرب منطقه شهری را در نقطه کانونی اسکله مرکز شهر تعریف کرده است. در شهری با مشارکت شدید مدنی و آگاهی زیست‌محیطی که نشانه‌های اولیه ارزش‌های این شهر است؛ این ساختمان به‌عنوان مرکز پخش بین‌المللی بازی‌های المپیک ۲۰۱۰ بوده است و میدان عمومی محلی برای نگهداری مشعل المپیک می‌باشد. مرکز همایش‌ها به‌عنوان ایوان جلویی شهر در نظر گرفته شده است.

فضای داخلی

فضای داخلی بنا به‌صورت مداوم به نور روز و مناظر متصل می‌باشد و یک رابطه برون‌گرا و دوستانه با جامعه و بیرون برقرار می‌کند. سیستم شیشه‌ای شفاف عملکردهای داخلی و خارجی را محو کرده و وسیلة جهت‌یابی برای کاربران در تأسیسات بوده و هر فضا را به نماهای منحصربه‌فرد موجود نقطه‌نظر آن قسمت متصل می‌کند. در فضای داخلی چوب بومی کلمبیا استفاده شده است که خطوط قوی در سقف ایجاد کرده و در روکش دیوارها نیز به‌کاررفته که بافت پشته‌های الوار را شبیه‌سازی می‌کند. فضای داخلی روشن در شب مانند یک فانوس شهری در لبه آب می‌باشد.

۵ میلیون دلار بودجه برای هنر عمومی در نظر گرفته شده است؛ مجسمه‌ها، اینستالیشن‌ها، پلاک‌های آموزشی متنوع که یک تجربه پویا ایجاد کرده و آماده جشن‌ها می‌باشند. فضاهای گردش داخلی و پیش عملکرد در اطراف محیط قرار گرفته تا از حریم ساختمان محافظت کنند. این مرکز شامل هتل‌ها و رستوران‌های تجاری نیز می‌شود. به‌صورت معمول کنوانسیون‌ها در فضاهای پنهان بوده‌اند اما این مرکز این فعالیت را در تعامل با مردم و شهر ایجاد کرده است.

سالن نمایشگاه از مدول‌های ۳۰ در ۳۰ پیروی کرده و امکان ایجاد غرفه‌های ۱۰ در ۱۰ را فراهم می‌کند. کف و سقف بنا با سیستم انعطاف‌پذیر از غلاف‌های دستی مجهز به خدمات شهری ایجاد شده و به طیف وسیعی تقسیم‌بندی شده است. سالن رقص یک فضای بزرگ است که به ۴ فضای کوچک‌تر تقسیم‌بندی شده و نیاز‌های فردی را برآورده می‌کند. اتاق نیز می‌توانند به سایز‌های مختلف تقسیم‌بندی شوند. شبکه سازه‌ای ساختمان بسیار کارآمد بوده و امکان انتخاب طیف وسیعی از گزینه‌های بازسازی داخلی را فراهم می‌کند و امید بیشتر از ۱۰۰ سال پایداری این بنا و بالای ۵۰ سال به سیستم MEP وجود دارد.

گشت و گذار آنلاین در مرکز کنوانسیون ونکوور غرب | Vancouver Convection Center West

پایداری و انرژی

متابولیسم داخلی ساختمان سبز مرکز ونکوور غرب، بسیاری از ورودی‌های خود را از منابع تجدیدپذیر سایت می‌گیرد. رانل‌های تعبیه شده در جزر و مدهای زیر ساختمان، جز و مد دیگری ایجاد می‌کنند و سیستم را به وجود می‌آورند. سیستم پمپ حرارتی آب دریا از دمای ثابت آن استفاده کرده و برای تولید خنک‌کننده برای ساختمان به کار می‌رود که در ماه‌های گرم‌تر و گرمایش در ماه‌های سردتر استفاده می‌شود و کاهش مصرف ۶۰ درصدی را نسبت به مراکز معمولی دارد. در بیشتر فضاها از کف‌پوش‌های تابشی استفاده شده است.

کیفیت داخلی

ترکیب سیستم نظارتی پیچیده کیفیت هوای داخلی را تضمین می‌کند، امکان کنترل دقیق اتاق‌ها بر اساس نرخ اشغال و انواع رویدادها وجود دارد. فضای داخل مجهز به حسگرهای روشنایی و دما، هوا، رطوبت، Co2 و VOC همراه با کنترل جریان می‌باشد. برای بهینه‌سازی کیفیت هوا در اتاق می‌توان از اتاق کنترل توسط اپراتور به‌صورت دستی نیز کنترل کرد یا از طریق دستگاه‌های از پیش تنظیم‌شده این امر صورت بگیرد. نمای غربی ساختمان شامل پنجره‌ها و درهای قابل‌اجرا با دمپر می‌باشد که در زیر سقف قرار گرفته و تهویه طبیعی را فراهم می‌کند.

دیاگرام ساختمان سبز مرکز کنوانسیون ونکوور غرب«Vancouver Convection Center West»
سرمایش/گرمایش

انرژی و متریال‌ها

اکثر مصالح مرکز ونکوور کنوانسیون بازیافتی، بادوام بالا و قابل‌استفاده از مواد تجدیدپذیر می‌باشند که برداشت و استخراج آن‌ها محلی می‌باشد. نمای داخلی از ۱۶ درصد مواد بازیافتی، ۲۱ درصد مواد منطقه‌ای تشکیل شده است و ۸۶ درصد از زباله‌های ساختمانی از محل دفن زباله مصرف می‌شود.

انرژی و آب

سیستم حفاظت و استفاده مجدد از آب، مصرف آب آشامیدنی را تا ۷۰ درصد کاهش داده است. تصفیه‌خانه آب‌سیاه در محل، تمام فاضلاب از جمله آب طوفان را از پشت‌بام نشیمن دور کرده و برای آبیاری و نیازهای آب خاکستری استفاده می‌شود. سیستم آبیاری تابستانه ۱۰۰ درصد از تصفیه‌خانه استفاده می‌شود.

ساختار ساختمان در آب

۳۵ درصد از این پروژه بر روی آب، روی شمع‌هایی بنا شده است، یک صخره بتنی مصنوعی زیر تفرجگاه ساحلی قرار گرفته که کم‌تر قابل‌مشاهده بوده و با طراحی زیست‌شناسان دریایی برای بازگرداندن اکولوژی طبیعی می‌باشد. این سیستم از اکوسیستم دریایی، خرچنگ‌های بومی، ماهی قزل‌آلا و صدف‌ها حمایت می‌کند. ۵ لایه بتنی سطوح صخره‌ای را به حیات دریایی متصل کرده است. هر لایه بسته به عمق آب توسط مجموعه جداگانه‌ای از بیوتا پشتیبانی شده و یک اکوسیستم کامل را تشکیل می‌دهد. لوله‌های بتنی و ریپ‌رپ به‌صورت استراتژیک در کف دریا پخش شده و تشکیلات سنگی مختلف ایجاد کرده‌اند.

این سایت با یک سیستم مرجع مشابه دریایی دست‌نخورده مقایسه شده است و نتیجه این مقایسه غنای بالای گونه‌ها بوده و هم‌چنین رشد خرچنگ و صدف، ستاره‌های دریایی و خارپشت دریایی در این منطقه بیشتر بودده است که این افزایش شکارچیان شاخصی قوی است که نشان می‌دهد این زیستگاه می‌تواند به عنوان یک زیستگاه جزرومدی معمومی عمل کند و از مسیر مهاجرت و بازیابی آن حفاظت کند.              

ساختار سقف

سقف بنا به مساحت ۶ هکتار یک زندگی نمادین را به تصویر کشیده و از هرجای شهر قابل‌مشاهده می‌باشد. این سقف پایانة زنجیره‌ای از پارک‌های ساحلی را تشکیل داده که حلقه‌های بدر را در بر می‌گیرد و زیستگاهی در پوسته ایجاد می‌کند. گرده‌افشانی گیاهان و علف‌ها در سقف توسط زنبور‌های عسل در ۴ کندو انجام می‌شود. این گرده‌افشانی به کاهش تجمع گرما در تابستان و حفاظت در زمستان کمک می‌کند. ۴۰۰ هزار گیاه بومی در سقف و ۲۴۰ هزار زنبور در سقف می‌باشند. عسل تولید شده برای قسمت پذیرایی مرکز همایش استفاده می‌شود.

فرم‌های شیب‌دار سقف بر روی توپوگرافی منطقه ساخته شده و ارتباط رسمی و زیست‌محیطی با پارک استانلی و کوه‌های ساحل شمالی در نمای ورودی بورارد برقرار می‌کنند. دامنه‌ها به الگوهای زهکشی طبیعی و توزیع دانه‌ها نیز کمک می‌کند. سقف بنا دسترسی عمومی نداشته و یک زیستگاه کاملاً کاربردی برای مهاجرت است تا حیات‌وحش توسعه بیابد. پوشش کل سایت با سقف نشیمن ۵۸درصد بوده و کاهش کل سطوح غیرقابل‌نفوذ در محل ۲۹.۷ درصد می‌باشد.

جوایز

  • بهترین مرکز کنگره جهان در سال ۲۰۰۸
  • جایزه تعالی از مؤسسه زمین‌شهری در سال ۲۰۱۰
  • جایزه ساختمان سبز SAB، مجله معماری و ساختمان پایدار در سال ۲۰۱۰
  • جایزه ده پروژه سبز برتر COTE در سال ۲۰۱۱
  • جایزه نقره تأمین‌کننده سبز IMEX در سال ۲۰۱۱
  • جوایز AIA در سیاتل

به گفته مارک ردینگتون شریک طراحی LMN، باعث افتخار است که در سطح ملی توسط برنامه‌ای بسیاری آن را برترین برنامه جایزه برای تعالی طراحی پایدار می‌دانند شناخته شویم و این تعهد جامعه ونکوور به پایداری بوده است که امکان طراحی و ادغام را فراهم کرده است.

نکته نهایی

مرکز کنوانسیون ونکوور غرب محل برگزاری TED بوده و با سه برابر شدن ظرفیت کنفرانس شهر، سود اقتصادی برای منطقه به همراه داشته است حدود ۲۱۵ میلیون دلار در سال، و توانسته جریان‌های فکری عمیق در جامعه در مورد بوم‌شناسی شهری و مشارکت مدنی ایجاد کند که طول عمر اجتماعی این بنا وابسته به ادغام آن بافرهنگ و زندگی روزمره می‌باشد. هدف ساخت پس از واردکردن اکولوژی شهری ابتکاری برای تبدیل‌شدن به سبزترین شهر جهان تا سال ۲۰۲۰ بوده است تا ارزش‌ها و اولویت‌های شهر را با پایدارترین تسهیلات به نمایش بگذارد.

پیشنهاد مطالعه؛ اگر به مقاله «مرکز کنوانسیون ونکوور غرب | Vancouver Convection Center West» علاقه‌مند شدید، خواندن این مقاله نیز به شما پیشنهاد می‌شود:
مرکز تجارت جهانی بحرین

مرکز تجارت جهانی بحرین | Bahrain World trade center

مرکز تجارت جهانی بحرین ۲ برج دوقلو به‌هم‌پیوسته است و اولین آسمان‌خراشی است که توربین‌های بادی در طراحی آن ادغام شده‌اند و در این مقاله به‌عنوان یک ساختمان سبز مورد بررسی قرار گرفته است.

مرکز دروازه شرقی یا ایست گیت(EastGate Center)

مرکز دروازه شرقی | EastGate Center

مرکز ایست گیت یا دروازه شرقی در زیمباوه از لانه موریانه‌ها در طراحی خود الهام گرفته و به یکی از برجسته‌ترین ساختمان‌های سبز آفریقا تبدیل شده است. ساختمان یک معماری بیو میمیک است.

اگر به متن این صفحه نیاز دارید

جهت استفاده از متن این صفحه و یا حمایت از نویسنده این متن، می‌توانید به‌صورت قانونی آن را خریده و تنها با مقاصد علمی(مانند استفاده در پژوهش‌ها یا ارائه‌های دانشجویی) مورد استفاده قرار دهید.

  • متنی که خریده می‌شود ممکن است حداکثر ۱۰درصد با متنی که در این صفحه مشاهده می‌شود اختلاف داشته باشد.
  • به محض پرداخت فایل word این صفحه برای شما قابل دانلود خواهد بود.

درصورتی که به متن این صفحه نیاز دارید نیز از طریق دکمه زیر می‌توانید آن را به‌طور قانونی خریداری کنید:

آلبوم عکس مرکز کنوانسیون ونکوور غرب | Vancouver Convection Center West

این مطلب را برای دوست خود ارسال کنید:

فهرست مطالب این صفحه

 مطلب پیشنهادی:

خواندن این مطلب به شما پیشنهاد می‌شود: