طاق بیونیک| The Bionic Arch

ساختمان لبه پایدارترین، سبزترین و هوشمند‌ترین ساختمان جهان است. این یک ساختمان سبز و کاربر پسند است که توسط اپلیکیشن‌های مختلف مدیریت می‌شود. بنا توانسته بالاترین رتبه BREEAM را با امتیاز ۹۸.۳ درصد بدست بیاورد.
ARCHKITE.IR
archkite logo

شناسنامه

نام: ساختمان لبه | The Edge

معمار: گروه PLP

کارفرما: Deloitte

سال افتتاح: ۲۰۱۴

مکان: آمستردام، هلند

مساحت: ۴۰۰۰ مترمربع

کاربری: اداری

ساختمان لبه پایدارترین، سبزترین و هوشمند‌ترین ساختمان جهان است. این یک ساختمان سبز و کاربر پسند است که توسط اپلیکیشن‌های مختلف مدیریت می‌شود. بنا توانسته بالاترین رتبه BREEAM را با امتیاز ۹۸.۳ درصد بدست بیاورد. این بنا نوآوری‌های جدید را با سیستم‌های تخصصی آشکار کرده‌ است و یک دفتر آينده‌نگر با بالارفتن استانداردها می‌باشد. از اهداف اصلی این طراحی شادی و راحتی کارکنان و جذب استعدادها بوده است.

تصمیم به ساخت و سایت قرارگیری

ساختمان لبه در منطقه تجاری Zuidas در شهر آمستردام کشور هلند واقع شده است. این بنا با کاربردی اداری توسط گروه معماری PLP، برای شرکت Deloitte باهدف ادغام کارمندان این شرکت از چنین ساختمان طراحی شده و در سال ۲۰۱۴ افتتاح شده است. تصمیم گروه به ایجاد یک فضای دلپذیر برای کارکنان جهت رسیدن با راندمان بیشتر بوده است. توسعه ساختمان در تمام قسمت‌های بزرگ و کوچک آن اتفاق افتاده است. همکاری با مشتری در فرایند طراحی از نکات مثبت این بنا بوده و تخصص و فناوری به‌درستی استفاده شده است. در طراحی پایدار از هر چیزی که بازگشت سرمایه کمتر از ۱۰ سال دارد استقبال شده است.

معرفی کلی

اولین گام طراحی این بنا تنظیم دقیق شکل و جهت ساختمان بوده است تا به عملکرد اقلیم مناسب منجر شود. چیدمان صفحات و کف بزرگ در اطراف دهلیز بزرگ ۱۵ طبقه شکل‌گرفته است. مساحت کل بنا ۴۰ هزار مترمربع است و یک طراحی پیچیده با فناوری هوشمند و پیچیده دارد. ساختمان به ۳۷۲ پارکینگ اتومبیل و ماشین برقی و دوچرخه مجهز می‌باشد. ۲۵ هزار کارگر با ۱۰۰۰ میز در بنا قرار گرفته است. این ساختمان هوشمند مانند یک کاتالیزور عمل کرده که Deloitte را به عصر دیجیتال برساند.

گشت و گذار آنلاین در ساختمان لبه | The Edge

فضای داخلی

یک آتریوم بزرگ در هسته داخلی بنا قرار گرفته است و دهلیز و سقف مایل نمادین آن از بیرون شبیه یک گوه به نظر می‌رسند. راهروهای اکولوژیکی فضای سبزی هستند که ساختمان را از بزرگراه مجاور جدا می‌کند و به‌عنوان یک راهرو زیست‌محیطی عمل کرده و اجازه عبور حشرات و حیوانات را می‌دهد. یک‌چهارم فضای داخل، فضایی برای ملاقات‌ها است. استراتژی قرارگیری کارکنان بر اساس میز داغ بوده و هیچ‌کس میز مشخصی ندارد. اتاق‌های بنا شامل اتاق بدون میز جهت کارهایی مانند تلفن زدن، اتاق بازی، کافه و اتاق قهوه با دستگاه اسپرسوساز و… می‌باشد.

انرژی و هوشمندسازی

 در فرایند روشنایی ساختمان از سیم‌کشی‌های الکتریکی سنتی و چراغ‌های قدیمی دوری شده و LEDها با یک سقف دیجیتال با کابل‌های کامپیوتری متصل به حسگرها تغذیه می‌شود و ۸۰ درصد در مصرف انرژی مؤثر بوده‌اند. ۶ هزار LED کم‌مصرف متصل به آشکارساز نور روز، دما، مادون‌قرمز و حرکت می‌باشند که در صورت لزوم فعال می‌شوند. LEDها بر خلاف طراحی همیشگی که ۵۰۰ لوکس است، از ۳۰۰ لوکس استفاده می‌کنند و به‌جای ۸ وات بر مترمربع، ۳.۹ وات بر مترمربع مصرف می‌شود. روشنایی هوشمند متصل به ۳۰ هزار حسگر می‌باشد. نور از طریق اتریت یا فیلیپس با سیستم LoE، ۱۰۰ درصد مبتنی بر IP تغذیه می‌شود.

 پوستة جنوبی بنا را پنل‌های خورشیدی در ۶۵ هزار فوت مربع تشکیل داده که با اضافه‌شدن سقف دانشگاه جهت قرارگرفتن پنل‌ها انرژی مازاد نیز تولید می‌کنند و ساختمان را به ساختمان پلاس انرژی تبدیل می‌کنند. بنا به‌خوبی توانسته از نور خورشید استفاده مطلوب داشته باشد؛ نمای شیشه‌ای بهره‌مندی از نور خورشید را در طول روز بدون تأثیر گرمای خورشید بر دمای ساختمان بالا برده است. با استفاده از فناوری هوشمند ساختمان افراد قابلیت تنظیم پرده‌ها را نیز دارند و هر فضای اداری در ۷ متری یک پنجره قرار گرفته است. نمای آتریوم شفاف بوده و نور شمالی را دریافت می‌کند.

به سبب استفاده از متریال‌های مناسب هزینه‌های هر مترمربع کاهش پیدا کرده است. دیوارهای باربر در جنوب، شرق و غرب دهانه‌های کوچک‌تر داشته و برای تأمین جرم حرارتی در نظر گرفته شده‌اند. لوور‌ها در نماهای جنوبی باتوجه‌به زوایای خورشید طراحی شده و سایه بیشتری برای فضاهای اداری ایجاد کرده و کاهش گرمای خورشیدی را به دنبال داشته‌اند. شیشه‌های ضخیم‌تر بنا جهت کاهش صداهای بزرگراه بوده است. آب باران در پشت‌بام ذخیره شده و برای شست‌وشوی توالت‌ها، آبیاری تراس‌های سبز دهلیز و باغ‌های اطراف استفاده می‌شود. پرندگان، خفاش‌ها، زنبورها و حشرات همسایگان در تراس رو به شمال می‌باشند. PVG با مقامات همکاری داشته و مسیرهای از پوشش سبز را به وجود آورده و از حشرات حمایت کرده است. ادامه متن را از دست ندهید:

پیشنهاد مطالعه؛ اگر به مقاله «ساختمان لبه | The Edge» علاقه‌مند شدید، خواندن این مقاله نیز به شما پیشنهاد می‌شود:
ساختمان رابینسون در سنگاپور به عنوان نمونه موردی ساختمان سبز

برج رابینسون | Robinson Tower

برج رابینسون «یا ۱۸ رابینسون» یک برج اداری است که می‌توان به‌عنوان نمونه موردی ساختمان سبز معاصر و ساختمان پایدار از آن یاد کرد. این برج با فرمی پویا در مرکز شهر متراکم قرار گرفته است و رابط هم‌زیستی منظر با معماری است و شهرسازی پایداری را ترویج می‌کند.

ادامه متن: دمای بنا با پمپاژ آب گرم‌تر و سردتر از سطوح مختلف در یک سفره تنظیم می‌شود. دو منبع آب زیرزمینی آب سرد و آب گرم در ۱۳۰ متری زمین قرار گرفت و پمپ‌ها به ذخیره انرژی حرارتی به‌اصطلاح آب خوار را برعهده داشته و وابسته به اقلیم درونی و بیرونی به داخل پمپاژ می‌شود. آب‌وهوای درونی سالم از اثرات وجود آتریوم درونی و سیستم هوشمند است. پانل‌های مشبک بین هر طبقه، فضای هوای کهنه اداری را به فضای باز برده و بالا رفته و در بام بازدم شده و یک حلقه هوای طبیعی ایجاد می‌کند.

ساختمان هوشمند مانند یک مغز سیم‌کشی شده است که به ۲۸ هزار سنسور بسته‌بندی شده متصل می‌باشد. تمامی تنظیمات از جمله نور و آب‌وهوا با تلفن هوشمند اتفاق می‌افتد. هر چراغ به طور جداگانه قابل تنظیم می‌باشد و به‌راحتی بدون بازکردن سقف کاذب هوشمند می‌توان تغییرات را اعمال کرد. لامپ‌ها کدگذاری شده و امکان مکان‌یابی از طریق گوشی‌های هوشمند را تا فاصله ۲۰ سانتی‌متری تنظیم می‌کنند. داده‌ها از طریق BMS به مدیران تسهیلات می‌دهد و باتوجه‌به حضور افراد گرمایش، سرمایش، هوای تازه و روشنایی تنظیم می‌شود که با کمک IOT یکپارچه می‌باشد.

کنترل حضور افراد نیز با سیستم BMS می‌باشد و بر اساس اشغال فضا انرژی مصرف می‌شود. پیش‌بینی اشغال در زمان ناهار بر اساس اطلاعات ترافیک و داده‌های تاریخی و آب‌وهوا بوده و از هدررفت جلوگیری می‌کند. در این فرایند اتاق‌های استفاده نشده جهت تمیزکردن حذف می‌شود و به نظافت گران اطلاع می‌دهد. سیستم نیاز تعویض به چراغ را هشدار داده و پرینترهای نیازمند به کاغذ را نیز معرفی می‌کند. ساختمان به سالن‌های بدن‌سازی هوشمند مجهز بوده که فعالیت‌ها با گوشی‌های متصل به برنامه ردیابی شده و از انرژی حاصل از فعالیت برای ساختن استفاده می‌شود. حمام‌ها و سرویس‌های بهداشتی نیز به سیستم هوشمند مجهز بوده و حوله‌ها به‌صورت هوشمند به افراد داده می‌شود. گران‌ترین قسمت این بنا سقف دیجیتال آن بوده که گران‌ترین نوآوری‌ها را داشته و بازگشت سرمایه آن ۸.۳ سال برآورد شده است.

ساختمان لبه (یا اج) در آمستردام هلند | The Edge

اپلیکیشن‌های موبایل بر اساس فضاهای کار شخصی‌سازی شده و متصل به ساختمان می‌باشند. مکان‌های پارکینگ را می‌توان به‌راحتی پیدا کرد، میزهای خالی، پیداکردن همکاران و گزارش دادن مشکلات و حرکت در داخل ساختمان از قابلیت‌های دیگر این اپلیکیشن است؛ دستگاه‌های قهوه‌ساز نیز به این سامانه متصل بوده و قهوه متناسب هر فرد را برای او آماده می‌کنند. مهم‌ترین پایه این سیستم داده‌ها و تحلیل آن‌ها می‌باشد. باتوجه‌به همة این تحلیل داده‌ها حریم خصوصی افراد حفظ می‌شود.

جوایز و افتخارات

  • جایزه دسته‌های جدید رأی مردم Your BREEAM سال ۲۰۱۶
  • جایزه مؤسسه زمین‌شهری برای تعالی سال ۲۰۱۶
  • جایزه دفاتر ساخت‌وساز جدید BREEAM سال ۲۰۱۶
  • جایزه بین‌المللی British Expertise سال ۲۰۱۶
  • جایزه طراحی محیطی AIA قاره اروپا سال ۲۰۱۵
  • جایزه بلو پرینت بهترین دسته طراحی پایدار سال ۲۰۱۵
  • جایزه ساختمان پایدار WAN سال ۲۰۱۵
  • جایزه MIPIM بهترین ساختمان سبز نوآورانه سال ۲۰۱۵
  • پایدارترین ساختمان دارای رتبه برجسته BREEAM از سال ۲۱۰۴-۲۰۱۶
  • فینالیست FGH vastgoedprijs
  • شماره گواهی‌نامه 29-NOP-2010

نکته نهایی

ساختمان لبه نمونه کامل یک الگوی پایداری است و یک عملکرد ترکیبی از مدیریت فناوری اطلاعات و امکانات می‌باشد. بسیاری از مجلات و کانال‌ها اطلاعات مربوط به این ساختمان را با جزئیات پوشش داده‌اند. طراحان معتقدند می‌توان ساختمان‌ها را به یکدیگر متصل کرده و نیاز به ساختمان‌ها کاهش پیدا کند. تفکر طراحی دوری از شیوه‌های تفکر سفت‌وسخت و نداشتن میز و مکان مشخص بوده و داشبوردهای مرکزی همه چیز را ردیابی می‌کنند.

پیشنهاد مطالعه؛ اگر به مقاله «ساختمان لبه | The Edge» علاقه‌مند شدید، خواندن این مقاله نیز به شما پیشنهاد می‌شود:
برج مارکوپولو در آلمان با معماری سبز

برج مارکوپولو | Marco Polo Tower

برج مارکوپولو به دنبال چیزی است که برج‌های پیش از آن بوده‌اند نبوده است. شکل و چیدمان این برج یک مجسمه‌سازی منحصربه‌فرد و قابل‌توجه است. این ساختمان مفهوم ساختمانی اکولوژیکی کل‌نگر می‌باشد.

اگر به متن این صفحه نیاز دارید

جهت استفاده از متن این صفحه و یا حمایت از نویسنده این متن، می‌توانید به‌صورت قانونی آن را خریده و تنها با مقاصد علمی(مانند استفاده در پژوهش‌ها یا ارائه‌های دانشجویی) مورد استفاده قرار دهید.

  • متنی که خریده می‌شود ممکن است حداکثر ۱۰درصد با متنی که در این صفحه مشاهده می‌شود اختلاف داشته باشد.
  • به محض پرداخت فایل word این صفحه برای شما قابل دانلود خواهد بود.

این مقاله شامل 3 فایل PDF با زبان انگلیسی نیز می‌باشد که در ادامه پیوست شده است.

    1- فایل PDF اول با عنوان Showcasing an exemplary IoT building و شامل 22 اسلاید است که با دکمه زیر می توانید مستقیم و رایگان دانلود کنید:

    2- فایل PDF دوم باعنوان Guiding the world’s smartest buildings و شامل 3 اسلاید است که با دکمه زیر می توانید مستقیم و رایگان دانلود کنید:

    3- و فایل PDF سوم شامل 6 اسلاید است که با دکمه زیر می توانید مستقیم و رایگان دانلود کنید:

درصورتی که به متن این صفحه نیاز دارید نیز از طریق دکمه زیر می‌توانید آن را به‌طور قانونی خریداری کنید:

آلبوم عکس ساختمان لبه | The Edge

بنای «میدان یک فرشته» یک اثر پایدار و سبز

پیشنهاد:

اگر به ساختار ساختمان لبه یا Edge در آمستردام علاقه‌مند شده‌اید، ساختمان سبز «میدان یک فرشته» نیز برای شما جذاب خواهد بود.

از اینجا بخوانید

این مطلب را برای دوست خود ارسال کنید:

فهرست مطالب این صفحه

 مطلب پیشنهادی: