طاق بیونیک| The Bionic Arch

پاویون پاکستان در اکسپو ۲۰۲۰ با موضوع «پاکستان، گنج نهان» ظاهر شده است. پاکستان سرزمین رنگ‌ها و تنوع‌ها می‌باشد و ساختار آن اشاره‌ای به این موضوع دارد.
ARCHKITE.IR
archkite logo

شناسنامه

نام: پاویون پاکستان در اکسپو دبی ۲۰۲۰، Pakistan Pavilion Dubai Expo 2020

معمار: Al Jabal Engineering

مکان: دبی، امارات متحده عربی، UAE/ منطقه فرصت

مساحت: ۳۵ هزار فوت مربع

هزینه ساخت پاویون پاکستان: ۲۸.۷۲ میلیون دلار

«وبسایت پاویون پاکستان»

پاویون پاکستان در اکسپو ۲۰۲۰ با موضوع «پاکستان، گنج نهان» ظاهر شده است. پاکستان سرزمین رنگ‌ها و تنوع‌ها می‌باشد و ساختار آن اشاره‌ای به این موضوع دارد.

سایت قرارگیری و معرفی کلی

پاویون پاکستان در تکسپو 2020 دبی در منطقه فرصت در شهر دبی کشور امارات متحده عربی قرار گرفته است. این پاویون توسط Al Jabl Engineering طراحی شده است. هزینه‌های ساخت و نمایش‌های داخل را تراستی بر عهده داشته است که هزینه کل ساخت ۲۸.۷۲ میلیون دلار شده است. حضور در این پاویون یک سفر درونی جذاب و چند حسی بوده است. بخشی از طراحی را بیلگرامی هنرمند چندرشته‌ای متصدی و کارشناس آموزشی برجسته انجام داده است. این پاویون نمایش فرصت‌های گسترده پاکستان در زمینه گردشگری، تجارت و سرمایه‌گذاری می‌باشد و تمرکز اصلی پاکستان بر منابع نساجی است که ۶۰ درصد صادرات این کشور را تشکیل می‌دهد.

ساختار پاویون پاکستان

داخل و خارج پاویون با مضمون تنوع در هم گره‌خورده است. تاریخ پاکستان از عصر نوسنگی تا سال ۱۹۴۷ توسط هنرمند مینیاتوری، نوید صدیق، روی دیوار کشیده شده است و همراه با فیلم کوتاهی به نمایش گذاشته می‌شود. در بخشی از داخل فضا آینه‌کاری شده و ماکت شش محل در قلعه لاهور توسط استاد رفاقت علی که هنر خلق آینه‌های مقعر را به‌ویژه برای این نمایشگاه احیا کرده است، ساخته شده است.

فضای داخلی در غرفه پاکستان

شرکت Walkabout films با عنوان  Havens of Natural Wonders فیلم‌برداری الهام‌بخش پخش شده بوده که وسعت چشم‌انداز کشور از صحرا گرفته تا کوه‌ها و قدرت کشور را به تصویر کشیده است. پاویون پاکستان تصویر دو اجتماع باستانی؛ موها ناهای سند با نصب یک قایق معمولی که توسط اجدادشان استفاده می‌شده است و کالاشا جامعه باستانی کوه‌های هندوکش با منسوجات منحصربه‌فرد، می‌باشد. معمار داخلی بنا شهید عبدالله می‌باشد.

نصب صخره نمک صورتی مالکیت و فرصت اقتصادی را با موضوع سرزمین فرصت برجسته می‌کند. بخشی از پاویون با موضوع فضاهای مقدس دین‌های مختلف این کشور از جمله، اسلام، مسیحیت، هندوئیسم و زرتشتی را با نشان فلزی ادیان که توسط هنرمند عفان پاغپاتی خلق شده است، اختصاص‌داده‌شده است. بنا منظره صوتی و تجربه حسی به‌عنوان پیاده‌رو و یک جنگل مجازی با پرتوهای نور لیزری خلاقانه است که تجربه نزدیک به قدم‌زدن زیر باران با صدای حیات‌وحش در پس‌زمینه برای ایجاد تجربه ارتباط مجدد با طبیعت ایجاد می‌کند.

نمای پاویون

نمای پاویون پاکستان از ۲۴ هزار قطعه منحصربه‌فرد تشکیل شده که از اقلیم، جغرافیا، فرهنگ، مذهب، قوم و نژاد متنوع پاکستان الهام گرفته شده است. رشید رعنا هنرمند برجسته تجسمی، طراحی نما را بر‌عهده داشته است. قطعات با تفاوت رنگ و اندازه هستند اما به‌خوبی با یکدیگر ترکیب شده و جوش خورده‌اند و بیانی از انتقال بین فصل‌ها و اتحاد بین گروه‌های مشخص در داخل کشور می‌باشد که محرکه این طراحی بوده است.

گشت و گذار سه بعدی در پاویون پاکستان در اکسپو 2020 دبی | pakistan pavilion, Expo2020

انرژی

پاکستان تلاش‌های زیادی برای مبارزه با تغییرات آب‌وهوایی از طریق پروژه میلیاردی درخت با نصب خیره‌کننده‌ای توسط فناوری‌های دیجیتال داشته است.

نکته نهایی

پاویون پاکستان نتیجه اهمیتی است که این کشور به هنرمندان خود می‌دهد و توانسته مفاهیم اصلی این کشور را با استفاده از پتانسیل‌های هنری خود به نمایش بگذارد.

پیشنهاد مطالعه: اگر به مقاله «پاویون پاکستان در اکسپو 2020 دبی | pakistan pavilion, Expo2020» علاقه‌مند شدید، خواندن این مقاله نیز به شما پیشنهاد می‌شود:
خانه‌ی آفتاب‌گردان یا خانه‌ی گردان خورشیدی اثر رولف دیچ

خانه‌ی آفتاب‌گردان | Heliotrope House

خانه‌ی آفتاب‌گردان یا خانه‌ی گردان خورشیدی (Heliotrope) الهام گرفته شده از رفتار گل آفتاب‌گردان است که با چرخش خورشید به سمت آن می‌چرخد. خانه‌ی آفتاب‌گردان یک ساختمان مدرن و اولین خانه انرژی مثبت (Plus Energy) در جهان است.

آلبوم عکس پاویون پاکستان در اکسپو 2020 دبی | pakistan pavilion, Expo2020

این مطلب را برای دوست خود ارسال کنید:

فهرست مطالب این صفحه

 مطلب پیشنهادی: