طاق بیونیک| The Bionic Arch

پاویون آلمان در اکسپو ۲۰۲۰ یک پردیس عمودی ترکیب طبیعت و فناوری است که نشانه‌هایی از معماری محلی و تاریخ آلمان در آن آمده است. در این مقاله پاویون آلمان به‌طور کلی مورد بررسی قرار گرفته است.
ARCHKITE.IR
archkite logo

شناسنامه

نام: پاویون آلمان در اکسپو دبی ۲۰۲۰ | German Pavilion Dubai Expo 2020

معمار: آزمایشگاه معماری LAVA

پیمانکار: Nussli Adunic

مسئول طراحی سازه: Sbp

مکان: دبی، امارات متحده عربی | UAE

«برگه پاویون آلمان در سایت رسمی اکسپو دبی»

پاویون آلمان در اکسپو ۲۰۲۰ یک پردیس عمودی ترکیب طبیعت و فناوری است که نشانه‌هایی از معماری محلی و تاریخ آلمان در آن آمده است. مفهوم اصلی این پاویون بر محور پایداری و استفاده هوشمندانه از شرایط آب‌وهوایی محلی و استفاده مجدد از مصالح ساخت‌وساز می‌باشد. در این بنا سعی شده یک حجم کارآمد از فضا ایجاد شود. موضوع اصلی این پاویون More with Less می‌باشد. به گفته طراحان معماری صرفاً یک نما نیست بلکه باید نوآورانه، تفکربرانگیز و باکیفیت تجربی باشد. این پاویون تجربه یک سفر برای بازدیدکنندگان می‌باشد.

سایت قرارگیری و معرفی کلی

پاویون آلمان در منطقه پایداری اکسپو ۲۰۲۰ در شهر دبی کشور امارات متحده عربی واقع شده است. معمار این طرح آزمایشگاه معماری رویایی LAVA بوده است. بنا یک سقف آزاد دارد که مکعب‌های شناور به‌هم‌پیوسته را در برمی‌گیرد. این پاویون با الهام از آب‌وهوای محلی به حیاط‌های بومی اشاره کرده و شبیه یک‌خانه با نمای بیرونی بسته و اتاق‌هایی است که به سمت فضای داخلی هستند. مفهوم استفاده شده در این پاویون اشاره به نواوری‌های آلمان با روش‌های جدید شکل‌دهی فضا می‌باشد که از پاویون میس‌وندروهه در بارسلونا سال ۱۹۲۹، فری مونترال سال ۱۹۶۷ و سالن کنسرت کروی فریتز بورنمان اوزاکا سال ۱۹۷۰ الهام گرفته شده است.

استعاره پردیس در این پاویون به معنای آن است که کل ساختمان مانند یک نمایشگاه عمل کرده نه صرفاً قسمتی از آن و یک ابزار برای ارتباط مردم و محتوا و مکانی برای تجربه‌های نو می‌باشد. رویکرد LAVA در طراحی، راحتی بازدیدکنندگان و متمرکز کردن فناوری در خدمت انسان می‌باشد. نگاه این گروه تعامل بین افراد و محیط فیزیکی بوده است. به گفته وایسر برای رسیدن به پایداری مستلزم آن هستیم که محیط‌های سازگار و قابل تغییر ایجاد کنیم.

ساختار بنا

طراحی پاویون آلمان بیانگر تضادی از فضای باز و بسته و تجربیات نمایشگاهی است که تبادلی متفاوت بین فضاهای داخلی و خارجی ایجاد می‌کند. نمای هیبریدی حس حجیم شدن ساختمان را به حداقل رسانده و قاب‌بندی‌های نمادین در فضا ایجاد می‌کند. در پوسته‌ی فلزی بنا اشعه‌های نور از طریق حفره‌های کوچک وارد بنا شده و شبیه به نور خورشید می‌باشند که در جنگل از میان شاخ‌وبرگ‌ها نفوذ می‌کنند. پوسته بیرونی از عناصر شیشه‌ای به عرض ۱.۵ متر با قابلیت چرخش اجازه تنفس به فضا را می‌دهند. سطوح آیینه‌ای نیز یک تعامل پویا از نور ایجاد کرده و نور مستقیم خورشید را انعکاس می‌دهند.

قسمت شرقی پشتی یک ستون فقرات عمودی با امکانات فنی و عملکرد‌های خدماتی است؛ در ضلع غربی جلویی فضاهای نمایشگاهی و رستوران به‌صورت افقی قرار گرفته‌اند. توالی عناصر ساختمانی که به‌ظاهر شناور هستند تجربه متفاوتی از ساختار یک بنا برای بازدیدکنندگان می‌باشد. این ساختمان یک ساختار پایدار اجتماعی ایجاد کرده و ابزاری برای ارتباط با مردم، تبادل دانش‌، ایده‌ها و نواوری‌ها می‌باشد.

در طراحی بنا به‌جای قراردادن ساختمان‌ها به‌صورت افقی سراسر یک سایت، سه مکعب به‌صورت معلق و عمودی مونتاژ شده‌اند. به گفته مدیر پروژه LAVA، کریستین تچرسیچ، این انباشتگی متخلخل حجم‌ها و یک مجموعه به‌جای یک فرم واحد، نشان‌دهنده ارتباط متقابل می‌باشد. محل قرارگیری این مکعب‌ها یک دهلیز مرکزی بزرگ برای تجمع‌ها و رویداد‌ها ایجاد کرده است. هنگام شب LEDهای قرار گرفته در سقف به سمت داخل تابش کرده و باعث روشنایی فضا می‌شوند. این پاویون اشاره‌ای به شهرسازی پایدار داشته و راه‌حل‌هایی ارائه می‌دهد، اینکه چطور می‌توان تمام خانه‌ها را در راستای افق ساخت و پایدار کرد.

دیاگرام فضاهای غرفه آلمان در اکسپو دبی
دیاگرام فضاها در پاویون آلمان

طراحی داخلی پاویون آلمان

فضاهای عمودی سرپوشیده، یک دهلیز مرکزی و یک فضای سبز و باز تمام مناطق پاویون را به یکدیگر متصل کرده، یک چشم‌انداز زیبا ایجاد می‌کنند و به خوانایی فضا کمک می‌کنند. فضاهای نمایشگاهی، منطقه رویداد و رستوران‌ها به یکدیگر تنیده شده و روابط بصری تازه‌ای خلق شده است. تراس‌ها در آتریوم باز قرار گرفته و نمای کلی از موقعیت آن‌ها داخل پاویون ایجاد می‌شود که زمینه‌ساز موضوعات متنوع و تعاملات اجتماعی متفاوت بازدیدکنندگان می‌باشد. فضاها برای نمایش و خدمات در اطراف آتریوم گروه‌بندی شده‌اند.

در مسیر عبوری پاویون، بازدیدکنندگان به طور مداوم به تراس‌های در بالای فضاهای مکعبی رفته، با مناظر خارج اکسپو درگیر شده و مسیر گذشته و آینده خود را می‌بینند. در این تراس‌ها تجربیات جمعی رقم می‌خورد. فضای داخلی مکعب‌ها شامل آزمایشگاه انرژی، آزمایشگاه شهر آینده و آزمایشگاه تنوع زیستی شده که تجربیات فردی متفاوت را رقم می‌زنند. در پاویون آلمان با گذشته فناوری آلمان آشنا شده و بازدیدکنندگان وارد دنیای صدهزار ایده پایداری می‌شوند؛ هر توپ نماد یک ایده است که با قراردادن آن داخل دستگاه ایده‌ها را بیان کرده که چگونه می‌توان از انرژی‌ها و به خصوص انرژی انسان (مانند حرکت، خنده، ناراحتی یا…) استفاده کرد و افراد را با بازی‌ها همراه کرده وکالری‌هایی که انسان به طبیعت برمی‌گرداند را توضیح می‌دهد.

در طول مسیر با رسیدن به هرگردنه‌ای که به نام افراد ثبت شده است یک رای‌گیری انجام می‌شود مبنی بر موافقت یا عدم موافقت با مسیر طی شده که این امر مشارکت افراد را در این مسیر بیشتر کرده و به رشد کمک می‌کند. در بخش نهایی ساختمان یک سینما قرار گرفته است که اسم هر فرد روی مانیتورها نشان داده شده و مسیر طی شده و نظرات بازدیدکنندگان را نشان می‌دهد. با تاب خوردن روی تاب‌های فضای سینما می‌توان انرژی این بخش را تامین کرد.

انرژی و پایداری در پاویون آلمان

پاویون آلمان مظهر پایداری است؛ سقف ابری بنا توسط آرایش ۹۰۰ کابل‌های فولادی عمودی پشتیبانی می‌شود و از گرمای فضا جلوگیری کرده و نور و دما را کنترل می‌کند. با تغییر تدریجی زوایای تیرهای فضای دهلیز مرکزی قاب شده و نور تعدیل می‌شود. این ساختار به کاهش انرژی کمک می‌کند. سقف ابری یک تکنیک چشمگیر است که ایجاد سایه و راحتی را به دنبال داشته است. طراحی بر اساس جداسازی DFD تا معدن ضایعات و انرژی خاکستری پیش رفته تا مصالح ساختمانی پایدار باشند و قابل‌استفاده مجدد قرار بگیرند.

این پاویون از پوسته‌ی ETFE تک‌لایه ذوذنقه‌ای تشکیل شده است و حجم زیادی از فضا با حداقل سطح پوششی و مواد بسیار کارآمد به وجود آمده است. این ساختار برای آب‌وهوای ۶ ماهه اکسپو کارآمد بوده، تهویه را به حداقل رسانده و برای روزهای سرد یا طوفان‌های شن مؤثر عمل می‌کند. گیاهان بومی آلمان از تراس‌ها و پشت‌بام‌ها آویزان شده و جلوه‌های جدیدی از عبور نور و سایه‌اندازی را ایجاد می‌کنند. سایه‌اندازی هوشمند توسط عناصر ساختمانی تهویه مطبوع را ممکن کرده و به کاهش بار حرارتی کمک می‌کنند. به گفته مدیر LAVA طبیعت و فناوری در قلب این پاویون در جریان است.

سناریو ورود به بنا، از فضای گرم بیرون به داخل به نحوی صورت‌گرفته است که شوک دمایی کم‌تری برای بازدیدکنندگان داشته باشد و در هزینه‌های انرژی صرفه‌جویی شود؛ طراحی فضای انتقالی توسط معماران انجام شده است، بازدیدکنندگانی که وارد ساختمان می‌شوند با صف‌های طولانی توسط یک غبار ملایم آب که از قطب‌های فولادی بیرون می‌آید خنک می‌شوند و به آن‌ها اجازه می‌دهد که به‌تدریج سازگار شوند. پاویون آلمان راه‌حل‌هایی برای استفاده مجدد از آب، استفاده از سلول‌های خورشیدی ارائه می‌دهد.

گشت و گذار سه‌بعدی در پاویون آلمان در اکسپو2020 | expo2020-Germany

نکته نهایی

در پاویون آلمان مردم بین طبیعت و تکنولوژی و ساختار هوشمندانه‌ی آن هدایت می‌شوند. این پاویون پس از اکسپو ۲۰۲۰ تغییر کاربری داده و عناصر ساختمانی آن در هندسه‌های مختلف استفاده می‌شوند. به گفته الکساندر ریک مدیر LAVA این پروژه نشان می‌دهد که چگونه یک ساختمان را می‌توان بهینه کرد، هوشمند ساخت، پیکربندی مجدد کرده و می‌توان با تغییر کاربری، آکوستیک و نور سازگار شد. به گفته Chris Boss نیازهای عملکردی، تجربه‌ بازدیدکنندگان، نگرانی‌های آب‌وهوایی و محیطی با طراحی هوشمندانه و چند عملکردی حل شده است.

پیشنهاد مطالعه: اگر به مقاله «پاویون آلمان در اکسپو2020 | expo2020-Germany» علاقه‌مند شدید، خواندن این مقاله نیز به شما پیشنهاد می‌شود:
بولیت سنتر، نمونه یک ساختمان سبز و اثر دفتر معماری میلر هال

بولیت سنتر | Bullitt Center

بولیت سنتر یک مرکز اداری و تجاری و جزو پایدارترین ساختمان‌های جهان محسوب می‌شود. این ساختمان از بزرگ‌ترین ساختمان‌های انرژی خالص مثبت در جهان و ساخته دفتر معماری میلر هال است.

اگر به متن این صفحه نیاز دارید

جهت استفاده از متن این صفحه و یا حمایت از نویسنده این متن، می‌توانید به‌صورت قانونی آن را خریده و تنها با مقاصد علمی(مانند استفاده در پژوهش‌ها یا ارائه‌های دانشجویی) مورد استفاده قرار دهید.

  • متنی که خریده می‌شود ممکن است حداکثر ۱۰درصد با متنی که در این صفحه مشاهده می‌شود اختلاف داشته باشد.
  • به محض پرداخت فایل word این صفحه برای شما قابل دانلود خواهد بود.

درصورتی که به متن این صفحه نیاز دارید نیز از طریق دکمه زیر می‌توانید آن را به‌طور قانونی تهیه کنید:

آلبوم عکس پاویون آلمان در اکسپو2020 | expo2020-Germany

این مطلب را برای دوست خود ارسال کنید:

فهرست مطالب این صفحه

 مطلب پیشنهادی: