طاق بیونیک| The Bionic Arch

مرکز ایست گیت یا دروازه شرقی در زیمباوه از لانه موریانه‌ها در طراحی خود الهام گرفته و به یکی از برجسته‌ترین ساختمان‌های سبز آفریقا تبدیل شده است. ساختمان یک معماری بیو میمیک است.
ARCHKITE.IR
archkite logo

شناسنامه

نام: مرکز ایست‌گیت (دروازه شرقی) | Eastgate Center

معمار: میک پیرس | Mick Pearce

سال افتتاح: ۱۹۹۶

مکان: حراره، زیمباوه

کاربری: مرکز خرید، اداری و تجاری

«برگه دروازه شرقی در وبسایت معمار پروژه»

مرکز ایست گیت یا دروازه شرقی در زیمباوه از لانه موریانه‌ها در طراحی خود الهام گرفته و به یکی از برجسته‌ترین ساختمان‌های سبز آفریقا تبدیل شده است. ساختمان یک معماری بیو میمیک است.

سایت قرارگیری و معرفی کلی

مرکز دروازه شرقی (ایست گیت) در مرکز شهر حراره، زیمباوه واقع شده و توسط معمار Mick Pearce  در سال ۱۹۹۶ طراحی شده است. مساحت خرده‌فروشی‌ها ۵۶۰۰ مترمربع، فضای اداری ۲۶ هزار مترمربع است و ۴۵۰ پارکینگ را شامل می‌شود. در طراحی بنا سنگ‌تراشی سنتی زیمباوه با تکنیک‌های طراحی موریانه‌ها برای ساختن تپه‌های خودشان استفاده شده است. این بنا از خانه Portcullis لندن در مقابل خاک سفید تقلید کرده است.

مرکز دروازه شرقی یا ایست گیت(EastGate Center)

ساختار بنا

۲ ساختمان کنار یکدیگر با سقفی شیشه‌ای قرار گرفته‌اند. پل‌های فولادی و بالابرهای معلق روی کابل‌های تیرهای شبکه فولادی بر روی دهلیز می‌چرخند. مرکز راهرو با پله‌های برقی مستقل به سطح خیابان می‌رسد. آسانسورها یک راهروی شیشه‌ای معلق طول دهلیز را در سطح ۲ می‌گذرانند و متصل می‌شوند. ۴۸ قیف آجری روی پشته‌های داخلی قرار گرفته است و هوای خروجی از ۷ طبقه بیرون می‌کشد.

دیاگرام مرکز دروازه شرقی یا ایست گیت(EastGate Center)
مرکز دروازه شرقی یا ایست گیت(EastGate Center)

گشت و گذار آنلاین در اطراف ساختمان دروازه شرقی در زیمباوه

انرژی و پایداری در ایست گیت (دروازه شرقی)

این بنا سیستم تهویه مطبوع یا گرمایش معمول را ندارد و توانسته آسایش طبیعی را با این حجم از پیچیدگی با سیستم‌هایی از جریان همرفتی ایجاد کند. آب‌وهوای زیمباوه حدود ۱۰ تا ۱۴ درجه در روز نوسان دما دارد و نیاز است تا ساختمان‌ها خنک شوند که معمار با تکنیک لانه موریانه‌ها یک خنک‌کننده غیرفعال ایجاد کرده است. گرما در طول روز ذخیره شده و در شب با کاهش دما تخلیه می‌شود و کار می‌کند. در شروع روز ساختمان خنک است، در طول روز ماشین‌ها و مردم تولید گرما کرده و خورشید نیز می‌تابد؛ گرما توسط پارچه ساختمان که ظرفیت گرمایی بالایی دارد جذب می‌شود و دمای داخلی افزایش میابد.

 در عصر کاهش دمای بیرون را داشته و هوای گرم داخلی از دودکش‌ها با کمک فن‌های مستقر در اتاق زیرزمینی خارج می‌شود. هوای گرم به‌خاطر چگالی کم‌تر بالا رفته و هوای خنک متراکم پایین می‌آید. در شب نیز این روند ادامه پیدا کرده و هوای سرد از میان حفره‌های دال‌های کف جریان میابد تا زمانی که پارچه ساختمان به دمای ایده‌آل برای شروع روز بعد برسد. این ساختمان ۱۰ درصد یک ساختمان معمولی از انرژی برای خنک کاری استفاده می‌کند. دودکش‌های غول‌پیکر این ساختمان به‌وضوح جز اصلی این سیستم می‌باشند.

مرکز دروازه شرقی یا ایست گیت(EastGate Center)
مصرف انرژی در مرکز دروازه شرقی یا ایست گیت(EastGate Center)

شبیه‌سازی، تجزیه‌وتحلیل کامپیوتری به کمک طراحی این ساختمان آمده است و شرکت مهندسی آروپ مجموعه‌ای از قوانین ارائه داده از جمله:

  • سطح پنجره به دیوار نمای شمالی جهت آفتاب تابستانی بیش از ۲۵ درصد نباشد.
  • تعادل بین نور مصنوعی و خارجی انجام شود.
  • آب‌بندی پنجره‌ها به دلیل آلودگی صوتی، فشار، دمای غیرقابل‌پیش‌بینی باد و باتکیه‌بر تهویه کانالی انجام شود.
  • پنجره‌ها فیلترهای نور باشند و امنیت را کنترل کنند.
  • پنجره‌ها دارای پرده‌های قابل تنظیم باشند.

برآمدگی‌های عمیق برای دور نگه‌داشتن نور مستقیم خورشید استفاده شده است. لبه‌های عمیق راه‌حل سنتی در افریقا برای جلوگیری از سایه‌اندازی در آفتاب‌های بلند است. متریال اصلی بنا بتن است که توانسته در نوسانات دما کمک‌کننده باشد و سقف طاق‌دار بتنی برای انعکاس نور به سمت پایین و جذب گرمای خود استفاده می‌کند. با راهکارهای کاهش تهویه و خنک‌سازی بنا ۳۵ میلیون دلار صرفه‌جویی داشته است. گروه آروپ یک دیتالاگر را بر روی ساختمان نصب‌کرده که دمای هوا را در ۵ موقعیت ثبت می‌کند.

نکته نهایی

ایست گیت مرکزی یک ساختمان نوآورانه در تنظیم تهویه طبیعی بوده که از سیستم موجود در طبیعت الهام گرفته است. این ساختمان بزرگ هزینه‌ها و میزان مصرف انرژی را کاهش داده و نمادی از شروع سبزشدن ساختمان‌های زیمباوه می‌باشد.

پیشنهاد مطالعه؛ اگر به مقاله «مرکز دروازه شرقی | EastGate Center» علاقه‌مند شدید، خواندن این مقاله نیز به شما پیشنهاد می‌شود:
بنای «میدان یک فرشته» یک اثر پایدار و سبز

میدان یک فرشته | One Angel Square

بنای «میدان یک فرشته» باهدف بیشترین انعطاف‌پذیری در فضای داخلی و با کاربری اداری و تجاری باکیفیت بالا طراحی و ساخته شده و از پایدارترین ساختمان‌های بزرگ جهان می‌باشد.

مرکز تجارت جهانی بحرین

مرکز تجارت جهانی بحرین | Bahrain World trade center

مرکز تجارت جهانی بحرین ۲ برج دوقلو به‌هم‌پیوسته است و اولین آسمان‌خراشی است که توربین‌های بادی در طراحی آن ادغام شده‌اند و در این مقاله به‌عنوان یک ساختمان سبز مورد بررسی قرار گرفته است.

اگر به متن این صفحه نیاز دارید

جهت استفاده از متن این صفحه و یا حمایت از نویسنده این متن، می‌توانید به‌صورت قانونی آن را خریده و تنها با مقاصد علمی(مانند استفاده در پژوهش‌ها یا ارائه‌های دانشجویی) مورد استفاده قرار دهید.

  • متنی که خریده می‌شود ممکن است حداکثر ۱۰درصد با متنی که در این صفحه مشاهده می‌شود اختلاف داشته باشد.
  • به محض پرداخت فایل word این صفحه برای شما قابل دانلود خواهد بود.

آلبوم عکس مرکز دروازه شرقی در زیمباوه

این مطلب را برای دوست خود ارسال کنید:

فهرست مطالب این صفحه

 مطلب پیشنهادی: